Ifjúsági fúvószenekar Németországból - Hangverseny Dorogon, térzene a Bazilikánál

Ifjúsági fúvószenekar Németországból - Hangverseny Dorogon, térzene a Bazilikánál

2015. 07. 10. 15:55

A táti Musik-Land Utazási Iroda szervezésében július 13-án, hétfőn  érkezik hazánkba az Alsó-Szászországban található Stolzenau település gimnáziumának fúvószenekara.

A Stolzenaui Gimnázium tanulóiból és néhány tanárából álló Jugendblasorchester des Gymnasium Stolzenau tagjai Jürgen Graf  zenei vezető irányításával július 15-én (szerdán) 17 óra 30 perces kezdettel a dorogi József Attila Művelődési Házban adnak hangversenyt.

 

A koncerten közreműködik a Zagyi István karmester által dirigált  Dorog & Tát Fúvószenekar is. A házigazda projekt zenekar szeptemberben  Magyarországot fogja képviselni a németországi Bad Schlema-ban megrendezésre kerülő 18. Európai Fúvószenekari Fesztiválon.  A műsor befejezéseként a két zenekar tagjai néhány számot együtt fognak eljátszani.

 

Kedden  Budapesten, a Halászbástyán, csütörtökön pedig az a Bazilikánál és Visegrádon ad önálló koncertet a kiváló fiatal muzsikusokból álló 50 fős zenekar.

 

Ötnapos programjuk során a német vendégek megismerkednek Budapest és a Dunakanyar nevezetességeivel. Természetesen ellátogatnak a pusztára  és részt vesznek egy középkori lovagi tornán is.

Még nincsenek kommentek :(