Hőségriadó: vízosztás és párakapu a Széchenyi téren
Környezetünk
2015. júl. 3.

<p>Harmadfokú hőségriasztást adott ki az Országos Tisztifőorvos Magyarország egész területére július 4-től július 8-ig. Esztergomban vízosztás és párakapu várja a lakosságot.</p>

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az Országos Közegészségügyi Központ - összes tényező számbavétele alapján készített - szakmai ajánlásait figyelembe véve, az Országos Tisztifőorvos az ország egész területére vonatkozóan 2015. július 4-én 00.00 órától július 8-án 24.00 óráig 3. fokú hőségriasztást ad ki! Az előrejelzési adatok változása esetén a szükségessé váló hosszabbításról illetve fokozat emeléséről újabb tájékoztatás kerül megküldésre. Ennek hiányában a riasztás 2015. július 8-án 24.00 órakor automatikusan érvényét veszti.

 

A kánikulára való tekintettel vasárnaptól a Széchenyi téren a volt Széchenyi étterem előtt lesz vízosztás, illetve a téren üzembe helyeznek párakapukat is, hétfőtől pedig a nyári diák munkára jelentkezettek fogják a város frekventált pontjain osztani a vizet - tájékoztatta a Szeretgomot az önkormányzat.

 

Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha legalább három egymást követő napon eléri, vagy akár meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot. 

(forrás)