Esztergomi siker a Katasztrófavédelem szakmai versenyének megyei selejtezőjén
Közélet
2015. jún. 26.

<p style="text-align: justify;">A X. Országos Szakmai Verseny Komárom-Esztergom megyei selejtezőjén vettek részt a megyei hivatásos tűzoltó-parancsnokságok csapatai nemrégiben.</p>

A regisztrációt követően elméleti tesztlapot töltöttek ki a tűzoltásvezetők, gépjárművezetők és a beosztottak is. Az elméleti feladatsor után került sor a gyakorlati versenyre, amit gépjárműfecskendővel, teljes egyéni védőfelszerelésben kellett végrehajtaniuk a részvevőknek.

 

Az első állomáson viharkár felszámolási feladat keretében, egy körülbelül 40 cm-es átmérőjű törzsből kellett négy, megközelítőleg azonos szeletet levágniuk úgy, hogy a négy szelet össz-vastagsága minél közelebb legyen a 30 cm-hez.  A második állomás során egy kétszintes, több lakásos épületben kellett a felderítés alapján megtalálni a két tűzfészket és a sérült embert imitáló 80 kg-os bábut. A tüzeket „C” sugárral, légzésvédelem használata mellett kellett eloltaniuk.

 

A feladatok során a nem megfelelő végrehajtást, az előírások, szabályok be nem tartását a bírók büntető másodpercekkel honorálták.

 

A két megye összesítésében az Esztergom HTP irányítója, Juhász Péter tű. alez. úr érte el a legjobb eredményt a vezetői teszt kitöltése során.

 

/Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság/

(forrás)