Énekkari hangverseny Táton és a bazilikában
Kultúra
2015. jún. 8.

<p>Finnországból érkezik Tervakoski település férfi kórusa, június 13-án a Táti Kultúrházban mutat be műsort a <span>Táti Német Nemzetiségi Asszonykórus és a Táti Férfikórus közreműködésével, június 14-én pedig a bazilikában ad hangversenyt a kórus.</span></p>

A táti Musik-Land Utazási Iroda szervezésében június 11-én, csütörtökön  érkezik hazánkba Timo Virrankoski egyesületi elnök vezetésével a Finnország déli részén található Tervakoski település férfi kórusa.

 

Az 1934-ben alapított Tervakosken Mieskuoro tagjai Anne Kekki művészeti vezető dirigálásával  június 13-án, szombaton a Táti Kultúrházban mutatják be műsorukat. A 17 órakor kezdődő hangversenyen Steinmann Vilmos és Kócziás György karnagyok vezénylésével közreműködik a Táti Német Nemzetiségi Asszonykórus és a Táti Férfikórus.

 

 

Táti Német Nemzetiségi Asszonykórus

 

Táti Férfikórus

 

Június 14-én vasárnap, 11 óra 30 perces kezdettel az esztergomi Bazilikában fognak énekelni az ezer tó országából érkező dalosok.

 

A hangversenyek színvonalas szórakozási lehetőséget ígérnek a kóruszenét kedvelők egyre nagyobb táborának. A Musik-Land Utazási Iroda valamennyi rendezvényére, így ezekre is, a belépés díjtalan.

 

Ötnapos programjuk során a finn vendégek megismerkednek Budapest és a Dunakanyar nevezetességeivel. Természetesen ellátogatnak a pusztára és részt vesznek egy középkori lovagi tornán is. 

(forrás)