Kispapfelvétel az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében
Egyház
2015. jún. 2.

<p class="lead">A papságra jelentkező érdeklődők az esztergomi Érseki Papnevelő Intézetben idén is háromnapos együttlét keretében ismerkedhetnek meg a szemináriumi élettel. A június 26-án kora délután kezdődő program végeztével kerül sor a felvételi beszélgetésre – tájékoztatott a főegyházmegye sajtószolgálata.</p>

Fotó: Lambert Attila/Magyar Kurír

 

Kérik, hogy mindazok, akik az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyéhez szeretnének jelentkezni papnövendéknek, írásbeli felvételi kérelmüket juttassák el a Budapesti Főegyházmegyei Hivatalba (1014 Budapest, Uri utca 62).

 

A levélhez mellékelni kell az érettségi bizonyítvány másolatát, esetleges korábbi felsőfokú tanulmányt, illetve nyelvi végzettséget igazoló dokumentumok másolatát, három hónapnál nem régebbi, nagyalakú (a bérmálást, elsőáldozást és esetleg egyéb anyakönyvi információkat is tartalmazó) keresztlevelet, részletes, saját kézzel írt önéletrajzot, valamint a jelentkező plébánosának vagy lelkivezetőjének ajánlását.

 

Lényeges, hogy a levélben az állandó lakcím vagy tartózkodási hely megjelölése mellett legyen feltüntetve olyan elérhetőség (telefonszám és/ vagy email-cím), melyen keresztül a jelentkezővel rövid időn belül kapcsolatba tudnak lépni.

 

A háromnapos együttlét pontos menetéről a szeminárium küld a jelentkezőknek tájékoztatást!

 

(Magyar Kurír)

(forrás)