Hajsza 900 millió forintért - alkotmányjogi panasz Contur Bau ügyben

Hajsza 900 millió forintért - alkotmányjogi panasz Contur Bau ügyben

2015. 05. 29. 13:20

Esztergomnak a fellebbezés késése miatt 900 millió forintot kellene kifizetnie a Contor Baunak. A város most úgy döntött, alkotmányjogi panaszt nyújt be az ügyben és Alaptörvény ellenesség megállapítását kezdeményezi.

 

 

Rendkívüli testületi ülést tartott Esztergom Város Önkormányzata május 29-én, pénteken. 

 

A testületi ülés kezdetén Romanek Etelka polgármester-asszony emlékezett meg a Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottság e héten elhunyt tagjáról, dr. Velenczei Attiláról. A képviselőtestület egy perces néma csenddel tisztelgett a kiváló sportszakember előtt.

 

A képviselők ezt követően döntöttek a rendkívüli ülés összehívását igénylő napirendi pontról, miszerint Alkotmányjogi panasszal élnek az úgynevezett Contur Bau-ügyben korábban született bírósági döntéssel szemben.

Mint ismert, Esztergomnak több mint 900 millió forintot kell kifizetnie az élményfürdő miatt indított per részítélete alapján, miután az önkormányzatot képviselő ügyvédi iroda a város fellebbezését betegség miatt egy nap késéssel adta be még 2014 szeptemberében. Hiába kérték a késedelmi igazolás elfogadását, ezt a Győri Ítélőtábla és a Kúria is elutasította, így jogerős lett.

A testület úgy döntött, hogy a Kúria vonatkozó végzése és a Tatabányai Törvényszék jogerős részítélete ellen alkotmányjogi panaszt nyújt be és az Alaptörvény ellenessége megállapítását kezdeményezi.

 

A testület továbbá úgy döntött, hogy kezdeményezi a Győri Ítélőtábla igazolási kérelmet elutasító végzésének alaptörvény-ellenessége megállapítását és a végzés megsemmisítését.

Még nincsenek kommentek :(