Sanghajban koncertezett a Mogyorósbányai Fúvószenekar
Kultúra
2015. máj. 13.

<p>A Huangpu folyón úszó hajókról szólaltatták meg a hangszereket idén a kínai városban évente megrendezésre kerülő fesztiválon.</p>

Fotó: kormany.hu

 

A Sanghajban évente megrendezésre kerülő nagyszabású fúvószenekar fesztiválnak az idei évben is nagy jelentőséget tulajdonított a városvezetés, hiszen idén ünnepelte a város a II. Világháború lezárásának 70. évfordulóját.

 

A Sanghaji Nemzetközi Fúvószenekari Fesztiválon, az ezen alkalomból a CASBE és a Sanghaji Yangpu kerület Polgármesteri hivatalának meghívására Sanghajba látogatott Mogyorósbányai Fúvószenekar is fellépett. A part menti tömegek nagy érdeklődése kísérte 2015-ös nemzetközi fesztivál különleges nagy sikert aratott a sanghajiak körében. A program keretében, a kínai és külföldi fúvószenekarokkal közösen előadott számos híres zenei darabot, a Huangpu folyón úszó hajókról előadva hallhatták az érdeklődők.


A Mogyorósbányai Fúvószenekar mellett összesen kilenc Kínából, Spanyolországból, Ausztriából, Malajziából és Hong Kongból érkezett fellépő vett részt. A mintegy 1000 zenész által előadott produkcióról így a magyarok fellépéséről is beszámolt a kínai sajtó.

 

Forrás: kormany.hu

(forrás)