Egy virágosabb Kertvárosért!
Kultúra
2015. máj. 6.

<p>Virágos Kertvárosért címszó alatt mozgalom indult a városrész megszépítéséért-megszépüléséért. Május elsejétől bárki jelentkezhet, aki szívesen adná munkáját, kertjét, vagy virágait, hogy lakóhelyét szebbé varázsolja.</p>

Mozgalom indult május elsején a városrészben egy szebb, impozánsabb és a látogatók számára is csodálatraméltóbb Esztergom-Kertvárosért. A felhívás célja, hogy mind a helyben lakókat, mind pedig a térségen áthaladókat lenyűgöző látvány fogadja a mindennapokban. Javuló életminőség és jó benyomás – ezekkel a jelszavakkal indították útjának a kezdeményezést, amelynek keretében – az előzetes elvárások szerint – megszépül Kertváros.

 

A mozgalom a házak kerítés előtti, az utcafront előtti és az utca felöli részének (ablakok, erkély, stb.) díszítésére, tisztán tartására és gondos kezelésére terjed ki, Jelentkezhetnek a kertes házak lakói, valamint az emeletes házak lakóközösségei. A meghirdetett akcióban május 1. és október 30. között lehet részt venni.

 

A kitöltött jelentkezési lapot leadhatják az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal Esztergom-Kertvárosi Kirendeltségén, vagy eljuttathatják a szervezőkhöz a Féja Géza Közösségi Ház postaládáján keresztül is.

 

Értékelni egy bizottság fog, akik három alkalommal, így júniusban, augusztusban és októberben értékelik a látottakat.

 

Az értékelés szempontjai közül három főbb dolgot emeltek ki, amire kiváltképp figyel a bizottság, és pontokkal jutalmaz: utcafront tisztasága, szépsége (1-5 pont) – előkert tisztasága és szépsége (1-5 pont) – összbenyomás (1-5 pont).

 

A mozgalom legeredményesebb résztvevőit, a legápoltabb kertek tulajdonosait oklevéllel és tárgyi jutalommal díjazzák. Az átadásra média nyilvános eseményen kerül majd sor, valamikor az ősz folyamán.

 

Szervezők: Esztergom-Kertváros Településrészi Önkormányzat és a Kertvárosért Baráti Egyesület.

(forrás)