Versek árasztották el Esztergom utcáit
Kultúra
2015. ápr. 14.

<p>Április 11-ére, a költészet napjára országos gerillaakciót hirdettek. Távol a szokásos ünnepségektől Esztergom utcáit is elözönlötték a versek, így pár napig még biztos, úton-útfélen költeményekre bukkanhatunk városszerte. Néhányat közülük összeszedtünk, a többit pedig kommentként várjuk.</p>

"Posztolj verset az utcára!" - hirdette a kezdeményezés, hogy ki melyik verset választja, hova függeszti ki, akár célzottan belcsempészve egy kis iróniát, esetleg felhívást, azt már fantáziánkra bízták a kezdeményezők. Az amúgy is rendhagyó ünneplést így emelték valóságos közösségi kultúrorgiává.

 

József Attila születésnapján kihelyezett verseket pár napig még biztos elcsíphetjük, igazából térképet nem tudunk mellékelni hozzájuk, mert a leglehetetlenebb helyeken is szembejöttek a városban. Pár tuti tippet követve kicsit körbenéztünk, és regisztráltuk, amit találtunk. 

 

"A pokolban is meglazult a hitem" (Pilinszky János)

 

"Mossa az eső össze szívünket" (Radnóti Miklós)

 

"Mostan színes tintákról álmodom" (Kosztolányi Dezső)

 

"Elbocsátó, szép üzenet" (Ady Endre)

 

"Láttalak" (Ady Endre)

 

"Fürdik a holdvilág az ég tengerében" (Petőfi Sándor)

 

"Bájoló" (Radnóti Miklós)

 

"Roskadófélben van a ház, Hámlik le a vakolat, S a szél egy darab födéllel Már tudj’ isten hol szalad; Javítsuk ki, mert maholnap Pallásról néz be az ég... Közbevágott Pató Pál úr: „Ej, ráérünk arra még!” Petőfi Sándor: Pató Pál úr ( A Fürdő Szálló kerítésén)

 

 (Cigarettázom az árokparton. Húsz fillér az összvagyonom, de az egész Föld a hamutartóm." Weöres Sándor: Füst)

 

"Mama" (József Attila) - a párkányi gimi

 

"Szabadság, szerelem" (Petőfi Sándor) - Kaleidoszkóp Ház előtt

 

 

A többi kép megtekintéséhez kattintson ide, még több képet verssel posztoljon a kommentként.

(forrás)