Esztergomi háziorvosra is szavazhatunk a legjobbak között
Kultúra
2015. márc. 23.

<p>Kié lesz az Év praxisa a Kárpát-medencében? Március 30-án minden eldől, ugyanis addig szavazhatunk az élmezőnybe jutott orvosokra. Idén dr. Üveges Szilvia, esztergomi háziorvos neve is szerepel a listán. </p>

Az Országos Alapellátási Intézet immáron ötödször hirdeti meg pályázatát, hogy erősíthesse a hazai, illetve a határon túli háziorvosok és nővérek presztízsét, megbecsülését. Március 30-ig szavazhatunk az orvosokra és nővérekre, akik az ajánlások után szakmai válogatás nyomán kerültek a következő fordulóba, az elit mezőnyébe jutott az esztergomi Üveges Szilvia is.

 

Itt tudunk szavazni.

 

Dr. Üveges Szilvia 1979. április 10-én született Esztergomban. Az általános iskolát a Somogyi Béla Iskolában végezte, majd a Dobó Katalin Gimnáziumban folytatta tanulmányait. 1997-ben sikeres felvételi vizsgát tett a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karára (PTE ÁOK).  Már 1999-től tudományos diákköri munkát végzett, 2002-ben publikációja jelent meg egy elismert szaklapban. Diplomáját 2003-ban szerezte summa cum laude minősítéssel.

 

2008-ban belgyógyászat szakorvosi, 2011-ben pedig háziorvosi szakorvosi vizsgát tett, mindkettőt kiváló minősítéssel. 2003-2005 között a PTE ÁOK I.sz. Belgyógyászati Klinikán kezdte meg praxisát, majd 2005-2011 között a  Fővárosi Szent János Kórház II.sz. Belgyógyászati Diabetológia-Endokrín Osztályán. Emellett Diabetológiai és Pajzsmirigy szakrendelést is folytatott. 2011 júniusától  háziorvosi feladatot lát el Annavölgy-Esztergom praxisban.

 

 

(forrás)