Vereség után győzelemmel zártunk
Sport
2015. márc. 18.

<p>Megkezdődött a kézilabdások tavaszi szezonja, a hétvége mérlege egy győzelem és egy vereség a megyei bajnokságban.</p>

 

A hétvégén az előző időszakból elmaradt mérkőzéseket pótolták az esztergomi kézisek. A Dorog második, illetve Kisbér csapatával játszottak meccseket. „Kis felkészülési tornaként fogtuk fel a március 15-i pótlásokat” – mondta a lányok trénere, Osvald Zsanett.

 

Kezdésként Dorog csapatával csaptunk össze. Az első félidőben tartottuk magunkat, a félidőben még vezettünk is, ezért talán egy kicsit sajnálatos, hogy a végére elfogyott a lendület, és nyolc gólos vereség lett vége (19-27), tele pontatlansággal és bizonytalansággal. „Amikor az ellenfél átvette a vezetést, azt éreztem, hogy feladjuk, a lányok megtörtek. Sajnos ezt még nem tudjuk kezelni, pedig meg kell tanulnunk, hogy a meccs kétszer harminc percig tart, miközben a pillanatnyi pozíciók változhatnak. Ha hátrányba kerülünk, ugyanolyan lendülettel kell előre mennünk” – mondta Zsanett.

 

Egy meccsnyi szünetünk volt regenerálódni, és magunkhoz térni a vereség után. „A szünetben megbeszéltük közösen a hibáinkat, mindenki elmondta a véleményét, tapasztalatát az előző mérkőzésről. A Kisbér ellen már sokkal jobban önmagunk tudtunk lenni, jobban koncentráltunk, bár hibáink akadtak most is szép számmal. Eközben viszont sok labdát szereztünk, ziccereket alakítottunk ki, amelyeket ki is használtunk, így öt gólos győzelemmel zártunk (20-15). Kiváltképp köszönjük a szurkolóknak, hogy ennyien eljöttek és szorítottak a csapatnak” – tette hozzá Zsanett.

(forrás)