„Jövőre a bajnoki cím a tét” - pillanatfelvétel a kézilabdás tavasz előtt

„Jövőre a bajnoki cím a tét” - pillanatfelvétel a kézilabdás tavasz előtt

2015. 03. 11. 15:28

A lányok túlélték az őszi szezont, március 15-én kezdődik a bajnokság tavaszi felvonása. A csapat egyelőre a tabella második részében foglal helyet, de nagy esélye van, hogy akár dobogón végezzen. Továbbra is támogatókat keresnek, lassan kialakul az állandó keret, jövőre pedig bajnoki címre törnek. A csapat edzőjével, Osvald Zsanettel dupláztuk meg közös interjúink számát. 

Októberben készült pillanatfelvételünket itt olvashatják.

 

Szeretgom: Szponzorkérdésben történt előre lépes az utóbbi időben?

 

Osvald Zsanett: Támogatás ügyében történtek kisebb változások. Főszponzorunk továbbra is a Mazsi Kft., időközben kaptunk támogatást több helyről is, év elején pedig az önkormányzat is pártfogásába vette a csapatot kisebb összeggel. Viszont a bajnokság zökkenőmentes lejátszása érdekében továbbra is keresünk olyan segítőket, akik a későbbiekben is szívesen hozzájárulnának a csapat sikereihez. Itt is szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem az eddigi támogatók áldozatkész munkáját.

 


Szeretgom: Továbbra is a városi sportcsarnokban tartjátok az edzéseket és a meccseket?

 

OZs: Igen, a termünk az idei évben is a sportcsarnok marad. A Pézsa vezetősége a nehézségek ellenére nagyon türelmes és segítőkész, amiért ezúton is hálásak vagyunk. Úgy néz ki, hogy a nyár folyamán felújítások lesznek a sporiban, aminek szintén örülünk (nyílászárók korszerűsítésére, hálózására különítettek el pénzt a költségvetésben – a szerk.).
 

 

Szeretgom: Térjünk rá a bajnokságra. Változtak az előzetes tervek? A keretben történt átalakulás?

OZs: Elsődleges célunk továbbra is, hogy a csapat összeszokjon, a több éves kihagyások okozta nehézségeket az edzéseken és a meccseken próbáljuk áthidalni, jövőre pedig szeretnénk megnyerni a bajnokságot - nem titkolt célunk, de ehhez rengeteg munka kell még a lányoktól.
 
Tavasszal hat új taggal bővült a csapat, ebből hárman csak most ismerkednek a kézilabdával. Erősítésként érkezett hozzánk két kapus is, ez sok terhet levett a vállamról, mivel az előző hálóőrünk, Angyal Renáta elköltözött, külföldre ment. Emellett folyamatosan azon vagyok, hogy megerősítsem minden poszton a gárdát, most is folynak tárgyalások esetleges friss igazolásokról.

 

2015. 03. 17. 17:53

Tulajdonképpen Esztergomban már egyszer sikerült a közelmultban egy ütőképes gárdát összehozni ! Akik aztán igen jó reklámot jelenthetnének a városnak ! Igaz,hogy akkor évi 50 milliót  adott a város a kézilabdás lányoknak ! Érdemes lenne követni ezt a talán legolcsóbb imázs teremtő sportágat ! No nem arra gondolok ,hogy a városi büdzséből adjunk 50 milkót ! De talán ki lehetne próbálni a szponzorálásnak azt a módját ami a sikeres városokban már működik ! Csak néhányat . Győr, Szombathely, székesfehérvár stb. Rengeteg példa van ! De a megoldás mint mindig most is az önkormányzat kezében van ! Ha ugyanis a helyi iparüzési adó bizonyos részét lehetne a város sport szakosztályainak utalni. Amivel a vállalkozók támogathatnák, a szivüknek kedves szakosztályokat ez biztosan megnövelné a támogatási  kedvet ! Természetesen ezt az összeget teljes egészében le számithatnák a befizetendő vállalkozói adójukból ! Ez mindenhol igy működik hazánkban is de Európában meg méginkább ! Azthiszem nem szorul magyarázatra mi mindenért lenne ez hasznos a városnak is  az adófizetőlnek is  a város vezetőinek is de nem utólsó sorban a sportolóknak !  Mi több a nyugat felé kacsingató ifjaknak !