Könnyen víz érheti, ha márciusban készül múzeumozni

Könnyen víz érheti, ha márciusban készül múzeumozni

2015. 03. 06. 10:58

A Duna Múzeum, a Balassa Múzeum és az esztergomi dzsámi a víz történetéhez kapcsolódó tematikával várja az érdeklődőket, az óvodások és iskolások számára játékos feladatokkal rukkolnak elő a világnap apropóján.

Összehangolt városi programcsomag készült a víz világnapja alkalmából három városi múzeum együttműködése révén. A Duna Múzeum, a Balassa Bálint Múzeum és az esztergomi dzsámi közös szervezésben készül megünnepelni a víznek dedikált napot, amelyet 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményztek, az ENSZ pedig végül március 22-ét jelölte ki a folyékony nedű ünneplésére.

 

Esztergom, mint minden évben, idén is színes programokkal várja az érdeklődőket. Március 20-án a Duna Múzeumban időszaki kiállítást tekinthetünk meg Tükörben a világ elnevezéssel, az Esztergomi Dzsámiban a Duna élővilága elevenedik meg fotóriport segítségével, majd a Harmadik Duna-expedícióról mesélnek a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpontjának kutatói, a Balassa Múzeum látványtárában pedig történelmi társasjátékkal várják a diákokat. Március 23-án folytatódik a programsorozat, ekkor az óvodáskorúakat invitálják kiállításokkal és játékos feladatokkal. A dzsámiban a Duna meséi címmel feladatokkal egybekötött múzeumlátogatásra hívják a gyerekeket, a Balassa Múzeumban Kalandozás a történelmi hajók világában elnevezéssel kezdődik műsor a kicsiknek.

 

 

Még nincsenek kommentek :(