Motorbaleset a Fürdő Szállónál - részletek

Motorbaleset a Fürdő Szállónál - részletek

2015. 02. 23. 14:58

Egy rosszul sikerült előzési manőver vezetett a balesethez. A motorkerékpárt előzőleg már ideiglenesen kivonták a forgalomból, a sofőr ellen szabálysértési és bűntetőeljárás indult.

Kép: police.hu

 

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Esztergomban 2015. február 22-én délután. A rendelkezésre álló adatok szerint egy motoros utasával a belváros felé közlekedett, mikor a sofőr az előtte haladó gépkocsi előzésébe kezdett. A manőver közben a sebességét nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg, melynek következtében a kétkerekű megcsúszott és először az útpadkának, majd az út melletti villanyoszlopnak üközött. A balesetben a motor vezetője és utasa is megsérült.

 

A helyszínen a járőrök megállapították, hogy a sofőr sem vezetői engedélyét, sem a jármű hatósági engedélyét nem tartotta magánál. Kiderült az is, hogy a motorkerékpárt ideiglenesen kivonták a forgalomból és kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással sem rendelkezik. A balesetet a helyszín közelében lévő kültéri biztonsági kamerák rögzítették. Ezeken látható, hogy a motoros előzésekor átlépte a záróvonalat. A 27 éves sofőr ellen az általa elkövetett szabálysértések miatt szabálysértési eljárást, az általa okozott baleset miatt pedig büntetőeljárást indított az Esztergomi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.

 

Forrás: police.hu

2015. 02. 24. 17:15

Mindenki személyiségi jogait védi a törvény. Ezt most elcseszte. Majd leüli. Aztán kijön. Talán jó útra tér, felnő, úgy értem agyban is, nem csak testben. És talán nem szeretné ha a nevére rákeresves még 20 év múlva is azt dobná ki a google, hogy mit rontott el 27 évesen. Vagy te szeretnéd, ha minden fiatalkori hülyeséged nyilvánosan olvasható lenne míg világ a világ?

2015. 02. 24. 16:11

Jogilag biztosan igazad van János,de

-a motorkerékpárt előzőleg már ideiglenesen kivonták a forgalomból,a sofőr ellen szabálysértési eljárás indult,

-2 személyi sérüléssel járó baleset,

-a sofőr sem vezetői engedélyét,sem a jármű hatósági engedélyét nem tartotta magánál,

-kötelező gépjármű felelősségbiztosítással nem rendelkezik,

-átlépte a záróvonalat.

A szerencsétlenség mellett még szerencse,hogy oszlopnak és nem egy másik járművel ütközött.

 

Ilyen ember személyiségi jogait védi a törvény?

Ezt tartom szomorúnak.

 

2015. 02. 24. 12:09

Volt egy újságíró pár éve, elítélték személyes adattal visszaélésért, mert lehozott egy közleményt, amiben az volt, hogy X. Y. Z-i lakos, csakhogy Z olyan kicsi település volt, hogy még a kezdőbetűk is elegendőek voltak a személy beazonosításához a környezete számára, aki emiatt feljelentést tett és eléggé megszivatta az újságírót. Azóta egyre ritkábban látok ilyen közleményeket.

2015. 02. 24. 7:14

Érdekes,mert volt,hogy azt írták "X,Y esztergomi lakos",ezért nem értettem.

2015. 02. 23. 17:57

Azért, mert Btk. 219. § 

2015. 02. 23. 15:52

Miért nem lehet tudni,hogy a motor vezetője ki volt és hol lakik?