Motorbaleset a Fürdő Szállónál - részletek
Bulvár
2015. febr. 23.

<p><span>Egy rosszul sikerült előzési manőver vezetett a balesethez. A motorkerékpárt előzőleg már ideiglenesen kivonták a forgalomból, a sofőr ellen szabálysértési és bűntetőeljárás indult.</span></p>

Kép: police.hu

 

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Esztergomban 2015. február 22-én délután. A rendelkezésre álló adatok szerint egy motoros utasával a belváros felé közlekedett, mikor a sofőr az előtte haladó gépkocsi előzésébe kezdett. A manőver közben a sebességét nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg, melynek következtében a kétkerekű megcsúszott és először az útpadkának, majd az út melletti villanyoszlopnak üközött. A balesetben a motor vezetője és utasa is megsérült.

 

A helyszínen a járőrök megállapították, hogy a sofőr sem vezetői engedélyét, sem a jármű hatósági engedélyét nem tartotta magánál. Kiderült az is, hogy a motorkerékpárt ideiglenesen kivonták a forgalomból és kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással sem rendelkezik. A balesetet a helyszín közelében lévő kültéri biztonsági kamerák rögzítették. Ezeken látható, hogy a motoros előzésekor átlépte a záróvonalat. A 27 éves sofőr ellen az általa elkövetett szabálysértések miatt szabálysértési eljárást, az általa okozott baleset miatt pedig büntetőeljárást indított az Esztergomi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.

 

Forrás: police.hu

(forrás)