A 12-13 éveseké volt a főszerep a sportcsarnokban
Sport
2015. febr. 16.

<p>Befejeződtek a Szén János Kupa 5-6. osztályosoknak kiírt küzdelmei Pézsa Tibor Sportcsarnokban. Az ünnepélyes díjátadót pénteken tartották, ahol a Szén család ajándékai is gazdákra leltek.</p>

Szén János

 

1940. 02. 02-án született Bezdánban. Már fiatalon érdeklődött a labdarúgás iránt, tizenévesen bekerült Tokod felnőtt csapatába. Esztergomban 1964 tavaszán kezdett futballozni. A 70-es évektől edzősködött, majd 1976-ban szakedzői képesítést szerzett a TF-en. Ez idő alatt legszívesebben a fiatalokkal foglalkozott, de rövid ideig a felnőtt csapatnál is tevékenykedett. Ezután a játékvezetés foglalkoztatta, 1981-ben már, mint képesített játékvezető vezetett megyei bajnoki mérkőzéseket, egészen a 90-es évek közepéig. Aktív pályafutása után az esztergomi MIM Vasas Öregfiúk csapatának vezetőségi munkájában vállalt oroszlánrészt, egészen 2005-ös haláláig.

 

Ebben az évben 8 iskola nevezett be, és két pénteken döntötték el a végső helyezéseket. Négyes csoportokban zajlottak a csoportküzdelmek, majd a csapatok azonos helyezettjei játszották a helyosztó mérkőzéseket.

 

 

Már az első játéknapon kiemelkedett két csapat, nevezetesen a párkányi ADY és a pilismaróti BOZÓKY iskola. Minden mérkőzésüket magabiztosan nyerték, de a sors közbeszólt, hiszen a második játéknapra ADY betegségek miatt nem tudott eljönni, nem tudták megvédeni a tavalyi elsőségüket. Így évényesült a papírforma, PILISMARÓT magabiztosan nyerte meg az idei kiírást.

 

A díjátadáson Osvald Zsolt főszervező méltatta Szén János életútját, kiemelve azt, hogy ilyen sportemberek ma már hiányoznak a hazai sportéletből. A rengeteg díj, jutalom – amit a Szén család ajánlott fel – az utolsó darabig gazdára talált.

 

VÉGEREDMÉNY

 

1. BOZÓKY MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA (PILISMARÓT)

2. PPKE VITÉZ JÁNOS GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA

3. DOBÓ KATALIN GIMNÁZIUM

4. MINDSZENTY JÓZSEF KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA

5. JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS ISKOLA

6. BABITS MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA

7. ÁRPÁD-HÁZI SZENT ERZSÉBET KÖZÉPISKOLA, ÓVODA ÉS ÁLTALÁNOS ISKOLA

8. ADY ENDRE ALAPISKOLA (PÁRKÁNY)

(forrás)