Mint esztergomi, melyik közteret újítaná fel? Kommenteljen!
Kultúra
2015. febr. 3.

<p>Fölényes győzelmet arattunk egy újabb <a href="https://www.szeretgom.hu/content/77949-vegre-esztergom-figyelmet-is-elnyerheti-a-sziget">versenyen</a>, április végéig dönthetjük el, melyik közterünket újítanánk fel. Kommentekben várjuk javaslataikat, mi pedig eljuttatjuk ötleteiket a városvezetéshez.</p>

Melyik közteret újítanám fel? – teszi fel a kérdést az esztergomi lakos, miután Esztergom toronymagasan megnyerte a Megszépül A Városom elnevezésű internetes versenyt. A január végi zárás után a második körben kezdődhet a tárgyalás időszaka, amikor az ÉpítkezemFelújítok munkatársai felveszik a kapcsolatot a legtöbb szavazatot kapott önkormányzattal, és közösen kiválasztják a felújításra szoruló közterületet, amely akár lehet park, körforgalom vagy nyíltkert is. A csapat mindezt önköltségen végzi, a helyszín kiválasztásával kapcsolatban pedig április 30-ig juthatunk dűlőre.

 

Tavaly Veszprém nyert, a veszprem.hu oldalon pedig már január 30-tól lehetett választani 4 felújításra szoruló köztér közül, a képviselő-testület napirendjén is szerepelt a téma, hovatovább a kezdeményezés ráirányította a városvezetés figyelmét Veszprém fejlesztésének aktuális kérdéseire is, lassan Esztergomban is megkezdődhet a közösségi diskurzus. Veszprémben egyébként a lehetséges helyszíneket a beérkezett ajánlásokat és a szakmai prioritásokat mérlegelve választották ki, nagyobb volumenű dologban gondolkodva folyamatosan várták a lakossági felajánlásokat, és szemmel követték a veszprémiek véleményét is.

 

Veszprémben a megszépült Erzsébet-liget:

 

Kép forrása: megszepulavarosom.hu

 

A verseny végeredménye:

Esztergom 21.8%
Dunakeszi 6.8%
Érd 6.4%
Kiskunfélegyháza 3.4%
Miskolc 2.9%
IV. kerület 15.9%
XVII. kerület 6.1%
XIII. kerület 2.6%
XXIII. kerület 2.3%
XIX. kerület 1.3%
(forrás)