Évszázadokig hatással lehetsz a plébánia életére, ha pályázol
Kultúra
2015. jan. 20.

<p>Pályázatot hirdet a Belvárosi Plébánia, a közösség új pecsétjéhez várják az ötleteket. A győztes jutalma az örökkévalóság, hogy évszázadokig jelen lesz a plébánia életében. Emellé természetesen járnak a földi életre is jótékony hatással bíró ajándékok. Harmai Gábor plébános felhívását lentebb olvashatják.</p>

„A Belvárosi Plébánia régi anyakönyveiben sikerült megtalálni annak a viaszpecsétnyomónak a lenyomatát, amely alapján a Harangszó Belvárosi logoja, és a plébánia ma használt gumipecsétje is készült. A régi viaszpecsétek fotója a Plébánia honlapján megtalálható. Jól látható, hogy a századok során rengeteget romlott az eredetileg nagyon igényes kivitelű Szent Péter és Pál rajzolat. A pályázat keretében szeretnénk a pecsétnyomatok középső részében lévő rajzolt személy alakok eredeti formáját visszaállítani a gumipecsétjeinken és a Harangszó fejlécén, ehhez viszont ügyes kezű grafikusra van szükségünk.


 

 

Éppen ezért az Esztergomi Belvárosi Plébánia (2500 Esztergom, IV.Béla király utca 3.) szándéka szerint grafikai pályázatot írunk ki. A pályázatban bárki részt vehet, szakmai tevékenység és gyakorlat, illetve korosztályi megkötöttség nélkül, aki elfogadja a pályázati követelményeket és feltételeket.

Kérjük, hogy a pályázók az eredeti viaszpecsét lenyomati képei alapján rajzolják újra Szent Pétert és Pált úgy, hogy az gumipecséten is megfelelően látható legyen.

Az új rajzolaton

- Szent Péter tartsa a jobb kezében a mennyország kulcsát tollal felfelé

- Szent Pál jobbjában legyen a kard, amivel lefejezték, balja mutasson az ég felé (ahogy a jelenlegi rajzolaton is)

- A szentek ruházata és hajviselete a viaszpecsétlenyomatot kövesse

- A rajz papír alapon 1db. 2×2 és 1db. 4×4 cm keretméretű legyen, illetve ezen mérethez igazodva digitális formában vektorgrafikaként, és jpg kép formátumban is várjuk.

- Fontos szempont, hogy a rajzolat melletti szövegrészek újrarajzolása nem tartozik a pályázati munkába anyagához.

- A pályázatok beérkezésének határideje 2015.február 28.

- Pályázatok beküldése digitális formában (e-mailben) a sztpeterespal@egomnet.hu címre, illetve papír alapon a Belvárosi Plébánia irodájába (Hétfőt-Péntek 15-18H között); postai úton, vagy levélszekrénybe kézbesítve 2500 Esztergom, IV. Béla király utca 3. címre várjuk.

Eredményhirdetés és a pályázatok bemutató értékelése 2015. március 8-án a Belvárosi templom 10 órási szentmiséje keretében lesz. Az eredmények a plébánia honlapján (www.belvarosiesztergom.hu) is megismerhetőek lesznek

Pályázattal kapcsolatos kérdésekkel elsősorban e-mailben lehet keresni a kiírót a sztpeterespal@egomnet.hu címen, illetve telefonon H-P 15-18h között a +36 (33) 898-124 vagy +36 (20) 775-28-41 telefonszámon.

A győztes jutalma lesz, hogy a következő évszázadokban az ő rajzát fogjuk a Plébánia irataira rányomni, és az ő rajza fog megjelenni a Harangszóban is. Ezen kívül, mert méltón megfizetni nem tudjuk, 10 szentmisét fölajánlunk általa megnevezett szándékokra. Egy szentmisét minden egyes másik pályázó szándékára is fölajánlunk. 
További képekért látogasson el a plébánia honlapjára: http://belvarosiesztergom.hu/

 

Harmai Gábor plébános”

(forrás)