Emlékezés a sportcsarnok legendás vezetőjére - XI. Rozi kupa
Sport
2015. jan. 5.

<p style="text-align: justify;">Az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok hagyományaihoz hűen, a két ünnep között rendezte meg a sportcsarnok egykori legendás vezetőjéről elnevezett ROZI KUPÁT, melyet felnőtt kispályás focicsapatok részére írtak ki idén is.</p>

Rozgonyi Miklós 1946. november 13-án született Dorogon, ahol megismerkedett a labdarúgás alapjaival. 1961-ben ifjúsági válogatott. 1968-ban Debrecenbe igazol, majd 1971-ben a Tatabánya játékosa a nemzeti bajnokság legfelsőbb osztályában. Közben elvégzi a Testnevelési Főiskola sportszervező szakát. Aktív játékos pályafutását Esztergomban fejezte be 1980-ban. 1983-tól vezette a Városi Sportcsarnokot Esztergomban, működése alatt számtalan színvonalas rendezvény színesítette a városi sportéletet. Rozgonyi Miklós 2002-ben hunyt el.

A szervezők 10 csapat nevezését fogadták el, akik 2 x 5-ös csoportban küzdöttek a csoportonkénti 2–2 továbbjutó helyért. Az „A” csoportban az ALABÁRDOS csapata 100%-os teljesítménnyel elsőként jutott a keresztbejátszásba, míg a másik helyért a HAJÓTÖRÖTTEK és az ALBÁN FOCISULI vívott kiélezett küzdelmet. A két fiatal csapat közül végül az esztergomi játékosokból álló HAJÓTÖRÖTTEK csapata jutott tovább.

 

A „B” csoportban két csapat emelkedett a mezőny fölé, a megye I-es LÁBATLAN, és a főleg dorogi játékosokból álló FC FIRKA. Kettejük küzdelméből LÁBATLAN került ki győztesen. A keresztbejátszás két mérkőzése óriási küzdelmet hozott, bár végül FC FIRKA biztosan, 6–3-ra verte ALABÁRDOS csapatát. A másik mérkőzésen LÁBATLAN csupán büntetőkkel jutott a döntőbe.

 

A harmadik helyért ALABÁRDOS magabiztosan verte a nagyon csalódott HAJÓTÖRÖTTEKET és lett méltón harmadik. Következett a torna utolsó, 24. mérkőzése, a döntő, LÁBATLAN és FC FIRKA között. Az iram és a színvonal méltó volt a döntőhöz, régen látható, jó mérkőzést vívtak a csapatok. Végül a lábatlani csapat megérdemelt sikerével zárult a nap.

 

 

A díjátadáson Osvald Zsolt főszervező méltatta néhai Rozgonyi Miklós életútját, munkásságát. Az idén 31 éves intézmény számtalan, ma már legendás rendezvényt köszönhet neki.

 

A díjak átadásában segédkezett Somogyi Mihály, Rozgonyi Miklós egykori munkatársa, valamint Tarnóczi Imre, régi csapattárs.

(forrás)