Kell a szavazatod! - veszélyben a Helemba-sziget elsősége
Kultúra
2014. dec. 28.

<p style="text-align: justify;"><em>„Kell a szavazatod!”</em> – de korán sem mindegy, hogy kinek adod. Ugyanis Esztergom két internetes szavazáson is első helyen áll, egyelőre tehát vezetünk, de ahogy közeledik a versenyek lezárása, úgy egyre jobban aktivizálódnak ellenfeleink is. A Helemba-szigetre csupán három napunk maradt szavazni, a köztérfelújítási program esztergomi megvalósításához viszont még bő egy hónap áll rendelkezésünkre, viszont már az év végét megelőzően módunkban áll tetemes előnyre szert tenni ezen a fronton is.</p>

Kép: dunaiszigetek.blogspot.hu

 

Az esztergomi Helemba-sziget csekély előnnyel vezeti „Az év Dunai Szigete” elnevezésű versenyt az érsekcsanádi Veránka-sziget előtt, mindössze kétszáz szavazat választja el egymástól az első és a második helyezettet, de az eredmény folyamatosan módosul, hála a bajai-szekszárdi tengely permanens éberségének. December 31-ig tudunk szavazni, az eredményhirdetésre - ígéretéhez híven - még az év utolsó blog bejegyzésében sort kerít a szerző. A tavalyi kiírást a váci Kompkötő-sziget nyerte, idén pedig már a sziget rehabilitálását tervezték – így a Helemba-sziget győzelme is hasonló pozitív  előjellel kecsegtetne. Itt tudtok szavazni.

 

„A megszépül a városom” névre keresztelt versenyen is Esztergom áll az élen 27%-kal, megelőzve Dunakeszit, amely csupán a szavazatok 11%-át tudhatja magáénak. A kiírás szerint január 31-én éjfélig adhatjuk le voksunkat Esztergomra, ezután kezdődik a program második része, amikor is az ÉpítkezemFelújítók csapat munkatársai kapcsolatba lépnek a győztes város önkormányzatával, és egyeztetést követően, közös döntés után kiválasztanak egy felújításra szoruló közterületet. Ezután 2015 májusa és augusztusa között kerül sor a megvalósításra. Itt tudtok szavazni.

(forrás)