Tisztújítás az Ister-Granum parlamentjében
Gazdaság
2014. dec. 17.

<p>Esztergomban, a Vármegyeháza Dísztermében tartotta kedden, december 16-án soron következő közgyűlését az Ister-Granum EGTC polgármesteri parlamentje.</p>

A polgármesterek első alkalommal gyűltek össze a két országban egy-két hónap különbséggel megtartott települési választások után. Az ülés elején Nagy Péter igazgató röviden bemutatta a határon átnyúló együttműködést, hiszen a jelen lévők közül többen új településvezetőként vettek részt a közgyűlésen. Meghívást kaptak azok a leköszönő polgármesterek is, akik aktívan részt vettek az Ister-Granum Eurorégió, majd EGTC megalakításában, és az eddig eltelt másfél évtizedes munkában. A Közgyűlés megköszönte az elvégzett munkát, és kérte őket, hogy tanácsaikkal a továbbiakban is legyenek az segítségükre.

 

Az Igazgató beszámolt az elmúlt közgyűlés óta eltelt időszak eseményeiről, majd felvázolta a 2014-2020-as programterveket. A Közgyűlés mindkét előterjesztést elfogadta.

 

Az EGTC-nek új szenátusi tagokat kellett választania, mivel a korábbi tisztségviselők polgármesteri mandátuma megszűnt, vagy kinevezésük ideje lejárt. A Szenátusnak tagja a Csoportosulás két társelnöke – Esztergom és Párkány polgármestere, azaz Romanek Etelka és Szabó Jenő – illetve 3-3 négy évre megválasztott magyarországi, szlovákiai polgármester.

 

A Közgyűlés magyar részről Piliscsév polgármesterét Kosztkáné Rokolya Bernadettet, Nyergesújfalu polgármesterét Mihelik Magdolnát, Nagymaros polgármesterét Petrovics Lászlót, szlovákiai részről Karva polgármesterét Duka Gábort, Csata polgármesterét Varga Jánost, és Muzsla polgármesterét Farkas Ivánt választotta meg.

 

A közgyűlés anyagai az alábbi oldalon tekinthetőek meg:

http://www.istergranum.eu/kozgyulesi_iratok_2014_12_16.html

(forrás)