A Jobbik 1,2 milliárdból építene szabadidőközpontot
Gazdaság
2014. dec. 8.

<p style="text-align: justify;">Esztergomi szabadidőközpont beruházás, a Vaszary Kolos Kórház közbeszerzés és a városi gyepmester telep támogatására csoportosítana át pénzt Volner János a 2015 évi költségvetésben – derül ki beadványából. Pénteken már írtunk a jobbikos képviselő egy korábbi indítványáról, amelyet a Nyerges-Esztergom között <a href="https://www.szeretgom.hu/content/77733-kerekparut-epites-a-kormanyfoi-protokoll-kiadasainak-elvonasaval-">elterülő kerékpárút bővítése és felújítása</a> ügyében nyújtott ba az Országgyűléshez.</p>

Kép forrása: origo.hu

 

Egy esztergomi szabadidőközpont megépítésére szintén szorítana pénzt a jövő évi költségvetésből, a Miniszterelnökség 5 milliárdos tartalékaiból vonna el 1,2 milliárd forintot a létesítmény megépítésének támogatására. Volner kifejti, hogy egy Esztergom nagyságrendű városban a lakosok jogosan fogalmazzák meg igényként egy színvonalas szórakozási, sportolási lehetőségeket nyújtó létesítmény megépítése, amely egyszerre szolgálná az idősek és a fiatalok igényeit is.

 

Az esztergomi gyepmester telep fejlesztésére 5 millió forintot különítene el Volner az Országgyűlés elnökének közcélú felajánlásaira előirányzott 73 milliós csomagból. Indoklásában arra tér ki, mióta Esztergom ellátási kötelezettséget vállalt szerződésben Doroggal, Visegráddal, azóta az elhelyezésre váró kutyák száma jelentősen megnövekedett. (a törvény 15 napos tartási kötelezettséget ír elő, veszélyes kutyák esetén ez 6 hónapra módosul). Egyúttal a telephely bővítése is időszerű lenne, egyetemben új kennelek építésével.

 

Egy másik indítványában a Vaszary Kolos Kórház eszközbeszerzésére is támogatást irányozna elő, a kormányzati kommunikációval kapcsolatos feladatok cirka egymilliárdos büdzséjéből vonna el 300 millió forintot. Mint kifejti, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház hosszú ideje biztosítja a megyében élők mintegy harmadának ellátását, valamint elsőként a magyar kórházak közül, több éve határon túli betegeket is ellát. A betegek ellátásához szükséges eszközök elavultak, korszerűtlenek vagy egyszerűen csak hiányoznak. Hozzátette, a kórházi osztályokon elhelyezett defibrillátorok akkumulátorai tönkrementek, így reanimáció esetén értékes másodpercek, percek vesznek el.

 

A beadványok sorsáról a Mezőgazdasági Bizottság fog dönteni.

(forrás)