Már a választások másnapján fellélegezhetett a város
Közélet
2014. okt. 20.

<p style="text-align: justify;">Miközben a frissen megválasztott polgármester és a Jobbik esztergomi szervezete is online formában adott hangot <a href="https://szeretgom.hu/content/77240-gimesi-sandor-vonja-vissza-az-adossagrendezesi-kerelmet-keri-a-jobbik">aggodalmának</a> az újabb potenciálisan kinéző adósságrendezési-eljárás ügyében, a forgatókönyv már korábban a választások másnapján eldőlt. Egyelőre nem lesz adósságrendezés, még ha október 16-án többen rémképeket is láttak megelevenedni maguk előtt.</p>

Gimesi Sándor ugyanis már október 13-án levelében kérte a Tatabányai Törvényszéket az eljárás szüneteltetésének megállapítására.

 

Szerkesztőségünkbe érkezett Gimesi Sándor nyílt levele is, amelyet a Jobbik október 16-i keltezésű felhívására írt válaszul. „... a nyílt levél mellett döntöttem, mivel nyílt levélre nyíltan kell válaszolni...” – kezdődik Gimesi levele. Majd a továbbiakban arra tér ki, hogy ezentúl szeretné hanyagolni az elmúlt években gyökeret eresztett kommunikációs trendeket és a város érdekében hasznos dolgokkal szeretne foglalkozni, elkerülve a folyamatos narratív cirkuszi légkört, amelyben eddig részünk volt.

 

Kifejti, hogy már október 13-án benyújtotta az október 1-jei adósságrendezési kérelem felfüggesztését. A szüneteltetés véglegesítéséhez viszont szükség van a város részéről érkező megerősítésre is, mivel „csak mindkét fél együttes kérelmére lehet a szüneteltetést elrendelni.”

 

Befejezésül Gimesi arra kéri a Jobbik szervezetét, hogy ne hadakozzanak tovább a választási eredmények megkérdőjelezésével, helyette inkább segítség az újonnan megválasztott képviselő-testület munkáját, és álljanak el az átadás-átvételt megnehezítő bírósági ügyek továbbvitelétől.

 

„Ahogy az előzőekben írtam, az energiát ne hadakozásra, ne politikai szereplésre, hanem a Város fejlődésére fordítsa a Jobbik Esztergomi Szervezete is” – zárja levelét a mélygarázsépíttető.

(forrás)