Csökkenti a termelését a Suzuki, egy műszakos munkarendre áll át
Gazdaság
2014. okt. 14.

<p style="text-align: justify;">A korábbi két műszak helyett egyben folyik a termelés az esztergomi Suzukinál, de ez nem jár létszámcsökkentéssel, mert jövő év elejétől, az új modell bevezetésekor ismét felfuttatják a termelést - olvasható a Napi Gazdaság mai számában.</p>

A döntés hátterében két tényező húzódik meg. Egyrészt megszűnt a Splash modell gyártása és az SX4 is befejezte „pályafutását” az eredeti formában, ez utóbbinak ugyanis van egy változata, az SX4 S-Cross, amelynek egy évvel ezelőtt volt a bemutatója. Jelenleg tehát két modell, az S-Cross és a Swift készül Esztergomban. De egy újabb autó gyártásának előkészítése is folyik, és ez a másik ok, amiért visszafogták a termelést a gyárban, és az új modell előkészítésére koncentrálnak – ehhez például állítani kell a gyártósorokon, a gépeken.

 

Ruska Viktóriától, a vállalat kommunikációs vezetőjétől a lap megtudta, hogy a műszakok számának csökkenése miatt nem várható leépítés, a műszakban dolgozók átszervezésével kezelik a visszafogottabb termelést. A munkások megtartása azért is fontos, mert az új modell sorozatgyártásának elindítása után ismét szükség lesz a két műszakra.

 

További részletek a gazdasági lap online kiadásában olvashatóak ingyenes regisztráció után.

(forrás)