Orbán Viktor: Esztergom nem lehet az elszalasztott lehetőségek városa

Orbán Viktor: Esztergom nem lehet az elszalasztott lehetőségek városa

2014.10.11. 19:17

Orbán Viktor  Esztergomban folytatta kampánykörútját szombat délután. A városban nagy tömeg fogadta a kormányfőt, aki Romanek Etelka polgármesterjelölt és Völner Pál helyi választókerületi elnök társaságában lépett a közönség elé a Vörösmarty utcában tartott eseményen.

„Az ország fővárosa ugyan Budapest, de az ország első városa Esztergom. Esztergom nem lehet a széthúzás, az esélytelenség, a reménytelenség és az elszalasztott lehetőségek városa” – többek között ezt mondta Orbán Viktor szombati, esztergomi beszédében.

A kormányfő hozzátette: „Nem akarok a hivatalban lévő polgármesterasszony ellen beszélni, mert az már nem vezet sehova. Elég volt a botrányokból, a marakodásból, az együtt nem működésből, eljött az ideje annak, hogy önök egysége teremtsenek ebben a városban. Mert nem a vezetők, hanem önök fognak egységet teremteni ebben a városban, ha olyan vezetőket választanak, akik egységet akarnak és együttműködést.”

Orbán Viktor beszédét a következő szavakkal zárta: „ Én csak annyi tudok mondani önöknek, hogy a kormány részéről a kéz, kinyújtott kéz, s alig várjuk, hogy kezet adhassunk. Romanek Etelka programja jó esélyt ad a kormány és Esztergom új vezetése között. Az kérem önöktől, hogy nyerjék meg a választást és legyenek nagyvonalúak a vesztesekkel.”

 

Orbán Viktor miniszterelnök beszéde: 

 

Az RTVE csatorna pedig interjút készített Orbán Viktorral, ahol sok fontos Esztergomot érintő téma került napirendre.  A video itt tekinthető meg

Az eseményen készült fotók pedig itt.

 

2014.10.12. 6:53

Az ország miniszterelnökének egy mellék utcában kell elmondania a kampány beszédét kevés számú rajongói előtt ? Igen csak beszédes ! Ráaadásul elvárja, hogy a kinyútott jobbot végre elfogadja valaki,  aki  csak az általuk kijelölt személy lehet. Ez még beszédesebb, eközben demokráciáról szónokolni az egész világon ?

2014.10.12. 6:02

Gondolom"nagy tömeg"lett volna ha mellette áll Orbán Viktor.

2014.10.11. 21:36

Orbán Viktor RTVE-n adott 11 perces interjúja után remélem, hogy választások utáni Jobbikos többség azonnal vissza fogja vonni a díszpolgári címét.

2014.10.11. 21:11

Viktor bán bocsánatot kért már a fdsz nevében a Meggyes-féle pusztításért? Mikor fog? És ha tudták, hogy az előző képviselők vállalhatatlanok, miért nem léptették le őket? Eddig miért nem törődött velünk?

2014.10.11. 20:56

Varga és Lézár miniszter urak korábbi szavainak tartalmát is figyelembe véve, azt hiszem a következő ciklusban a "győztesek" (kormánypárt(okk)al azonos színű önkormányzatok)  az kapják majd jutalmul, mint a "vesztesek" büntetésül. 

2014.10.11. 20:04

Erre csak azt tudom mondani, hogy holnap majd kiderül, hogy az esztergomiak még öt évig Függetlenség napját akarnak ünnepelni vagy sem. De abban biztosak lehetünk, hogy ha a Tétényi nyer akkor Orbánt nem látjuk öt évig biztosan.. 

2014.10.11. 19:53

Hányan is voltak a Tétényi-féle "Függetlenség" napján? ;) Pedig az aztán orrba szájba lett hirdetve.

2014.10.11. 19:51

Nagy tömeg? Tudtommal a főtéren beszélt volna, de a kevés érdeklődő miatt, őket átvezényelték a Vörösmartyba.. meg hát ugye az a csúnya pletyka, hogy a Kis-Duna parton szálltak le a buszról az aktivisták akiket szállítottak kitudja honnan (talán Nyergesről?). 

Mellesleg igaza van, tényleg Esztergom az első város, és éppen ezért nem értem, hogy négy évig hogyan hagyhatta így cserben?! 

CSAK ESZTERGOM!