Új adósságrendezés indul
Közélet
2014. okt. 2.

<p>Gimesi Sándor, a Giegler Kft. ügyvezetője október elsején adósságrendezési eljárási kérelmet nyújtott be, mert az 2010 évi adósságrendezés utolsó részletét nem kapta meg a vállalat. A cégvezető az alábbi levelet írta Tétényi Éva polgármesterasszonynak.</p>

Tisztelt Polgármester Asszony!

 

 Tisztelettel és önmérséklettel vártam a 2010 évi adósságrendezés utolsó részletét a Giegler Kft. részére, de ezzel szemben tegnapelőtt megkaptam Öntől a beszámításról szóló levelét.

 

Mivel beszámítási kérelmét már a törvényszék 2014. május 13-i végzés indoklásában egyszer már elutasította:

 

„Az önkormányzat hivatkozott arra, hogy a hitelező követelését beszámítással teljesítette, azonban ez a védekezés sem volt alapos, mert az önkormányzatnak nincsen a hitelezővel szemben egynemű és lejárt követelése. Mindkét az önkormányzat által hivatkozott követelés keletkezéséhez bírósági határozatra van még szükség”. - így a mai nappal benyújtottam jogi képviselőm útján az újabb adósságrendezési eljárási kérelmünket, melyet eljuttattam a 2014. október 12-i polgármester választáson induló jelölteknek is.

 

 Tájékoztatom Tisztelt Polgármester Asszonyt, hogy az előző adósságrendezés nagyságrendileg 7 millió forint + áfa költséget jelent a város számára, várhatóan a mostani ugyanilyen összegű lesz, illetve a 4 év alatt késedelmes fizetése végett közel 27 millió forint közpénzt fizetett ki a város, mert Ön nem teljesített határidőre. Ezen összegeken felül van még, amit a város közvetlenül fizet az ő jogi képviselőjének.

 

Ez vélelmezhetően 50 millió forint. Továbbá, mindenki pontosan tudja, mivel jár egy újabb adósságrendezés (Uniós pályázatokon nem indulhat, vagyonfelügyelő jelenléte stb.) a városra nézve. Visszaidézve a 2014. májusi adósságrendezést, amikor Ön és a tanácsadói azt mondták „nincs semmilyen adósságrendezés, nem kell félni”, ezzel szemben a valóság, hogy 2014. május 13-án elrendelték (4.APK.11-14-000001/8 számú végzéssel) az újabb adósságrendezést, amelyet a kerekasztal kérésére a Giegler Kft. visszavont annak ellenére, hogy a testületi döntés ellenére csak részben teljesítette az adós a kötelezettségét.

 

 Esztergom, 2014. október 1.

 Maradok tisztelettel: Gimesi Sándor

(forrás)