7 jelölt – 1 asztal
Közélet
2014. szept. 30.

<p style="font-weight: normal; margin-bottom: 0cm;"> <span style="font-family: Arial, sans-serif;"><span style="font-size: small;">A kör négyszögesítése reménytelen vállalkozás, most sem sikerült. Az asztal kerek, főhely ugyan nincs, de hely az van elég ...</span></span></p>
<p style="font-weight: normal; margin-bottom: 0cm;"> </p>

Tisztelt Esztergomi Választópolgárok!

Örömmel tesszük közzé, hogy hosszas egyeztetés eredményeképpen sikerült egyezségre jutnunk a közös polgármesterjelölti bemutatkozó fórum ügyében, miután mindenki számára egyértelművé vált, hogy az eseménynek csak akkor van értelme, ha azon mindenki részt vesz. A szervezés során fontosnak tartottuk a demokratikus elvek, az esélyegyenlőség érvényesülésének a biztosítását, a lebonyolítás részleteinek közös megegyezésen alapuló kidolgozását.

Ennek eredményeképpen a bemutatkozó fórum 2014.10.08-án, (szerdán) 10 órakor kezdődik, mind a hét polgármesterjelölt részvételével, az RTVE élő adásában, közönség nélkül. A KTV-nek is lehetőséget biztosítottunk a közvetítésre, a visszajelzés még nem érkezett meg. A jelöltekhez a kérdéseket a választópolgárok előzetesen írásban tehetik fel a különböző internetes felületeken, 2014.10.05-én (vasárnap) estig.

Ez a nyilvános megmérettetés lehetőséget adhat arra, hogy a jelöltek által – ugyanazon kérdések vonatkozásában – adott válaszok megismerhetőek legyenek a nézők, a választópolgárok számára, biztosítva ezzel a döntés megkönnyítését a szavazás során. A jelöltek demokratikus célja nem is lehet más!

Kérjük a Tisztelt Választóinkat, hogy a „Vélemény” rovatban szíveskedjenek feltenni azokat a kérdéseket, melyekre az élő adásban választ szeretnének kapni minden jelölttől, hogy legyen összehasonlítási alapjuk, október 12-én kinek a neve mellé érdemes az X-et tenni. A kérdéseket természetesen feltehetik a jelöltek facebook oldalán, vagy a honlapján is.

 

A kérdéseiket előre is köszönjük.

 

A esztergomi hét polgármesterjelölt.

 

 

 

(forrás)