Miavecz Jenő Emil (5. vk) bemutatkozása
Közélet
2014. szept. 26.

<p style="text-align: justify;">5. számú választókerület, független jelölt.<br /><br /></p>

1. Miért abban a körzetben indul, hogyan kötődik hozzá?

Ennek a körzetnek a lakója vagyok 15 éve. Feleségem születése óta itt, a Jókai utcában lakik.

 

2. Miért érzi, hogy Ön alkalmas a körzet képviseletére?

Megvan hozzá a helyismeretem, a tapasztalatom, a felkészültségem.

A belvárosban, a Jókai utcában, az 5. számú választókerület szívében lakom.

Önkormányzati gazdálkodás szakon végeztem az Államigazgatási Főiskolán 1998-ban. Előtte középiskolai tanári diplomát szereztem a szegedi egyetemen.

 

 Tizenhat évig voltam önkormányzati képviselő, vezettem a Városfejlesztési és az Oktatási Bizottságot is.

 

 1998 és 2002 között volt Esztergomnak az utolsó olyan korszaka, amikor döntő többségében racionális döntések születtek, amikor fejlődésnek indult a város. Ez időben került sor a város útjainak felújítására, a földutak leaszfaltozására, homlokzat felújítási program indult, és két év alatt befejeződött az ipari park beruházás, amelynek köszönhetően új cégekkel népesült be a terület. Mindezek nem utolsó sorban annak a Városfejlesztési Bizottságnak a munkáját dicsérik, amelyet akkor én vezettem.

 

Ezt követően 2006 és 2010 között hosszú és nehéz küzdelmet vívtam ellenzéki képviselőként a Meggyes Tamás vezette városvezetéssel. Azt, hogy végül is sikerült megbuktatni Meggyes Tamást, személyes sikeremnek is tekintem.

 

3. Mik a körzete problémái? Milyen megoldási lehetőségeket lát?

  • Szükség van járható utakra, járdákra a belvárosban, hogy ne agyonfoltozott utakon, kátyúkat kerülgetve járjanak az autók, hogy a járdák betonján ne nőhessen ki a gaz!
  • Világítás kell Esztergom büszke nevű belvárosába, a Királyvárosba, hogy sötétedés után ne elemlámpa fényénél kelljen kaput nyitni!
  •  Igényes, könnyen megközelíthető piac kell, ahol a helyi őstermelők is újra otthon érezhetik magukat!
  • A jelenlegi buszpályaudvar helyére autóbuszmegálló kell, hogy az áthelyezett buszpályaudvarra ne kelljen kigyalogolnia a városközpontban lakóknak!
  •  Szabad behajtás kell a Mária Valéria hídról a Lőrinc utcába, a belvárosba, hogy a boltok, a vendéglők megteljenek vásárlókkal, vendégekkel!
  •  Ingyenes parkolók is kellenek, hogy az esztergomiak és turisták ne csak a város határában, hanem a belvárosban is be tudjanak vásárolni!
  • Olyan helyi járatok kellenek, amelyekkel el lehet jutni a város minden részébe! 
  • Játszóterek kellenek, hogy játszhassanak a gyerekek. A Poór Antal téri játszóteret végre fel kell újítani.  Új játszóteret kell építeni a választókerület más pontján is!
  • Nyári napközi kell, hogy a szünetben ne legyenek céltalanul csellengő gyerekek!
  • Volt itt nem is olyan régen egy jó hírű, patinás gimnázium, ahová dicsőség volt járni annak, aki túljutott a felvételin. Ez volt a Szent István Gimnázium. Volt, mert mára már csak emlék maradt. Szétverték. Kell újra egy gimnázium, amit Szent Istvánnak hívnak!

 

4. Miért érezte úgy, hogy be kell lépnie a helyi politikába? Miért pont azon az oldalon teszi ezt, ahol teszi - ha független, akkor  melyik politikai oldal áll a legtávolabb Öntől)?

2010-ben, amikor megbukott Meggyes Tamás, azt gondoltam, hogy hátra dőlhetek.

Új, általunk támogatott polgármester került a város élére, és a 2/3-os vereség jótékony hatást gyakorol majd a megválasztott, a képviselő-testület többségét adó, Meggyes Tamást támogató képviselőkre. De nem így alakult. Az áldemokrata képviselők Esztergom érdekeit figyelmen kívül hagyó, bosszú motiválta döntései valamint a polgármester időnként hibás, nem pragmatikus reakciói miatt, a folyamatos háborúskodás miatt külsőben és lélekben is lepusztult a város. Ezen mindenképen változtatni kell, és azt gondolom, ebben a változtatásban hasznos munkát tudok végezni.  

 

5. Mi Ön szerint a város legsürgősebben megoldandó és mi a legkönnyebben megoldható problémája?

A hitét kell visszaadni a városlakóknak. Hogy létezhet olyan képviselő-testület, amely valóban az ő, a város érdekét képviseli. Az háborúskodás helyett az építés korszakának kell jönnie.

 

 Nekem, mint független jelöltnek van elképzelésem a város jövőjéről, és arról is, hogy azt hogyan lehet elérni. Gondolkodó lokálpatriótaként egyébként nem személyeket, hanem ügyeket kívánok támogatni. Ahogyan tettem korábban is. Így az égvilágon semmi akadályát nem látom, hogy bárki is legyen a polgármester, a számomra elfogadható elképzeléseit támogassam. Hogy pontosan érthető legyek: Nem fogok asszisztálni egyetlen esetben sem árokásáshoz, öncélú küzdelmekhez. Ez az, amiből elege lett a városnak!

(forrás)