Harvay Gusztávné (3. vk) bemutatkozása
Közélet
2014. szept. 23.

<p style="text-align: justify;">3. választókerület, az EVT jelöltje</p>

Miért abban a körzetben indul, hogyan kötődik a városrészhez?

1952-ben, Ózdon születtem. Egy gimnáziumi osztálykirándulás alkalmával azonnal rabul ejtett a város hangulata, történelmi emlékei, évezredes múltja. Elképzeltem, milyen csodálatos lehet egy ilyen környezetben élni. Arra vágytam, hogy én is ESZTERGOMI lehessek!

Vágyam teljesült, pályakezdőként férjemmel és kisfiunkkal itt telepedtünk le. Itt született még két kislányunk. Azóta is lakótelepen élek.

Büszke esztergomiként elszomorít a városom pusztulása, hanyatlása! Szeretném, hogy elégedett, mosolygós, nem csak a város múltjára, de jelenére is büszke emberek legyenek az itt élők! Szeretném, hogy a most Esztergomba látogatókat ugyanúgy elvarázsolja ez a város, ahogy engem is sok évvel ezelőtt!

 

Miért érzi, hogy Ön alkalmas a körzet képviseletére?

Életem során sok emberért kiálltam, mellettem is sokan kiálltak. Szerintem az emberek problémáinak a megoldása a legfontosabb egy képviselő munkájában, nem pedig a hagymázas álmok kergetése. Élhető, működő Esztergomot szeretnénk, ezért szeretnék dolgozni, ezt szeretném képviselni.

Miért érezte, hogy be kell lépnie a helyi politikába? Miért azon az oldalon teszi?

 

Régóta követem a helyi politikát és elszomorít az a sekélyesség, ami jellemzi az elmúlt években. Már nem azt a várost látom, amibe annak idején beleszerettem! Azért ezen az „oldalon”-bár köztünk olyanok vannak, akik Esztergom oldalán állnak – mert nem az a lényeg, hogy ki balos vagy jobbos, hanem hajlandó tenni a helyi közösségért, vagy inkább a kicsinyes politikai érdekek mentén civódik inkább. Mi inkább tenni szeretnénk, ezért is indulunk csapatban.

 

Mik a körzete problémái, milyen megoldási lehetőségeket lát?

A körzet tipikus lakótelepi környezet, néhány kertes házzal megspékelve. Bár a Bánomi lakótelep a legfiatalabb Esztergomban, viszont már 30 év telt el megépülése óta. Itt is, mint a Béke téren elengedhetetlen a nyílászárók cserélje és a hőszigetelés. Jelölttársaimmal szeretnénk egy olyan városi alapot létrehozni, amely megteremteni ezen munkálatok megkezdésének feltételeit. AZ itt lakókat is érinti a buszközlekedés hiánya, a szeméttárolók áldatlan helyzete, az utak katasztrofális állapota.

 

Mi Ön szerint a város legsürgősebben megoldandó és mi a legkönnyebben megoldandó problémája?

A legsürgősebben megoldandó probléma egyben a legnehezebb is: legyen béke a városvezetésben! A parttalan viták megoldásokat nem, csak rossz szájízt jelentenek. Ezen viszonylag gyorsan túl lehetne lépni, ha a felek Esztergom felemelkedésében és nem a gáncsvetésben érdekeltek. Képviselő-jelölt társaimmal mindenképpen egy békés városvezetés megteremtését szeretnénk.

 

(forrás)