Történelmi verseny Esztergom környéki középiskolásoknak
Kultúra
2014. szept. 15.

<p style="text-align: justify;">Helytörténeti és hagyományismereti vetélkedőt hirdet esztergomi, a város környéki és párkányi középiskolás diákoknak a „A tudományosság és kultúra bölcsője” Közhasznú Alapítvány, a Komárom-Esztergom Megyei Honismereti Egyesület, és a LIMES-ANAVUM Regionális Honismereti Társulás.</p>

A vetélkedőhöz a felkészülés alapja a középiskolásoknak szóló Múltunk határok nélkül – Esztergom és környéke a kezdetektől az Ister-Granum Eurorégióig című könyv. Szerzők: Bőszéné Szatmári-Nagy Anikó – Gergely Endre – Peragovics Ferenc, (Bőszéné Szatmári-Nagy Anikó, 2011. Esztergom).

 

 

A vetélkedőre 2014. szeptember 20-ig lehet jelentkezni a helytortenetivetelkedo@gmail.com e-mail címen, megadva a csapattagok, felkészítő tanáruk és iskolájuk nevét, valamint egy e-mail címet, amelyre a kérdéseket-feladatokat kapják. A résztvevő középiskolák diákjai háromfős csapatokban vehetnek részt a versenyben.

 

 

Négy internetes fordulót követően a csapatok értesítést kapnak, hogy hány pontot gyűjtöttek, és ezzel hányadik helyen állnak. A szóbeli fordulóban, ami egyben a döntő is lesz, a korábbi fordulókban szerzett pontokhoz újakat lehet gyűjteni. Az internetes fordulókra szeptember 22-től november 17-ig, a döntőre november 28-án kerül sor.

 

 

A döntőben az első három helyezést elért csapat tagjai és felkészítő tanáraik könyvjutalomban részesülnek, ezen kívül a legjobbak részt vehetnek a következő évi nyári honismereti táborozáson vagy az Országos Ifjúsági Honismereti Akadémián.

 

/kép: esztergom-anno.hu/

(forrás)