Kovács Géza (7. vk) bemutatkozása
Közélet
2014. szept. 11.

<p>7. választókerület, független jelölt. </p>

Miért a hetes körzetben indul, hogyan kötődik hozzá?

Ez a Schweidel lakótelep, ma Kovácsinak hívják. Itt kaptak szüleim lakást 1979-ben. Itt nőttem fel, itt élek 34 éve. Szüleim, húgomék szintén itt élnek, ahogy a barátaim, egykori játszótársaim és az ő szüleik. Laktam időrendben a Terézia úton, a Sugár úton, a Móricz Zsigmond lakótelepen, az Erzsébet Királyné úton. Igazi lokálpatriótaként mindig ragaszkodtam a Kovácsi lakótelep és a Csalamádé városrészhez.   

 

Miért érzi, hogy Ön alkalmas a körzet képviseletére?

Azt tapasztalom, hogy Esztergomban, sok embernek önértékelési problémája van. Úgy érzem: jobb képességeim vannak, mint a 11 évig polgármesterkedő Meggyes Tamásnak ( Fidesz), még sem tartom magam alkalmasnak arra, hogy pl. polgármester legyek. Ez azt gondolom nem nekem szegénységi bizonyítvány. Az elmúlt ciklusokat végignézve, az egyéni választókerületekben nem volt a választópolgároknak érdekképviselete, mert az kimerült a jellemtelen pártpolitizálásban. A 7-es választókerületben harmadszor indulok, 2010-ben második voltam, akik akkor a harmadik és negyedik helyen végeztek, azok most engem támogatnak, így nem volt kérdés az indulásom.

 

Mik a körzete problémái? Milyen megoldási lehetőségeket lát?

A körzet legnagyobb problémája, hogy nincs érdekképviselete! 1990 óta nem is volt, de ami az elmúlt négy évben történt, az elmondhatatlan. Aki itt él tudja, miről beszélek.

Bezárták a kispostánkat, az összevissza számozású helyijárat közlekedés egy rossz paródia, a Suzuki buszok megkeserítik az itt élők életét a Baross Gábor, Schweidel úton. Elvitték a Magvető szobrunkat, az újabb körforgalom még nagyobb forgalmat, gigantikus beruházást sejtett. Azt gondolják egyesek, hogy az itt élő emberek torkán bármit le lehet nyomni, meg kell állítani a pártoskodásból adódó lobbi tevékenységet!

Kisposta kell a körzetünkben, 1-es, 6-os, 7 –es helyijárat, a Sugár útra és a Dobogókői útra, menetrendes, kiszámítható buszközlekedéssel!

A közbiztonság helyzetét azonnal javítani kell, október 12.-e után közrendvédelmi fórumok lesznek a körzetünkben.  Minden igazságtalan közteherviselést felül kell vizsgálni, meg kell szüntetni!

Ha felhatalmaznak a választópolgárok október 12-én, minden többségi akarattal támogatott problémájukat megoldom.

 

Miért érezte úgy, hogy be kell lépnie a helyi politikába? Melyik politikai oldal áll a legtávolabb Öntől?

Belépni? Kilépni nem tudtam onnan. Egy 11 éves beteges városvezetés céltábláján voltam, gátlástalan támadásaival épített fel. A vádlottak padja acélozott, az odadobott kesztyűt felvettem, de ez abban nyilvánult meg az utóbbi években, hogy önmagam építettem szellemileg, dolgoztam, tettem Esztergomért, elsősorban Kovácsi lakótelep és Csalamádé városrészért. Több mint 10 éve pártellenes függetlenséget hirdetek, se nem jobb, se nem bal világnézettel. Tőlem minden párt távol áll, de minden pártban lévő vagy pártszimpatizáns rendes ember közel!

 

Mi Ön szerint a város legsürgősebben megoldandó és mi a legkönnyebben megoldható problémája?

Meglepő dolgot mondok. A legsürgősebb a legnehezebb dolog: Esztergom szellemi egységesítése! Ilyen széthúzást egyetlen városban nem tapasztaltam. Itt a tehetséget, a tudást, rátermettséget is kirekesztik, ha nem szolgalelkű, nyájba tartozó lobbista vagy! Ez példátlan. A jóknak, sikereseknek teret kell biztosítani, hogy büszkék lehessünk rájuk! Összefogva, együtt kell Esztergomért tenni! A szellemi műhelyek Esztergomnak hozzanak pezsdülést, fellendülést, miközben senkit nem szabad kirekeszteni.

Összetartozik, hogy a szemléletváltásból következően a tehetséges emberek munkájából, Esztergom történelmi rangjának megfelelő helyét tudná újra betölteni.

Esztergom útja ez, nem a széthúzás. Én ebben hiszek.

(forrás)