Üzletszerűen csaltak a hússal
Bulvár
2014. aug. 27.

<p style="text-align: justify;">Üzletszerűen elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 31 éves monorierdei E. Norbert, a 46 éves piliscsévi K. Zoltán és a 42 éves piliscsévi C. József ellen, akik több tízmillió forinttal károsítottak meg szlovák cégeket.</p>

 A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak több tízmillió forinttal károsítottak meg szlovák cégeket úgy, hogy az általuk megrendelt és Magyarországon továbbértékesített tőkehús ellenértékét nem fizették ki a szlovák beszállítóknak. A 31 éves E. Norbertet 2014. május 14-én hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók, majd 2014. augusztus 13-án K. Zoltánnál és C. Józsefnél is házkutatást tartottak.

 

A C. József otthonában történt házkutatással egy időben megjelentek az ÉGÁZ-DÉGÁZ és a NAV munkatársai is. Őket a rendőrök értesítették, miután kiderült, a gyanúsított szabálytalanul vételezi a gázt. Az előkertből indulva, a vezetékeket követve egy földalatti üzemanyagtöltő állomást találtak. A gyanúsított ide vezette a gázt, ahol cseppfolyósította. Az illegális gázkút felszámolásában a rendőrség a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság segítségét kérte, akik intézkedtek a gáztartályok elszállítására és szabályos tárolására.

 

C. Józsefet és K. Zoltánt a rendőrség őrizetbe vette, kezdeményezésre az Esztergomi Járásbíróság 2014. augusztus 15-én elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. E. Norbert az ellene folyó büntetőeljárás során szabadlábon védekezhet.

 

/KEMRFK/

 

(forrás)