8 ezer méterre igyekszik a volt főiskolás
Sport
2014. júl. 24.

<p style="text-align: justify;">Hétfő hajnalban elindult a Broad Peak magyar csúcstámadása. A világ 12. legmagasabb hegycsúcsa, a 8051 méter magas K3 meghódítására indult Suhajda Szilárd, az esztergomi főiskola volt diákja társával, Varga Csabával.</p>

A Broad Peak megmászását célul tűző hegymászók július elején kezdték el a túrát. A csapat 7050 méter magasan található 3-as táborban töltött egy éjszakát, majd július 16-án visszatért az alaptáborba. Varga Csaba telefonon jelezte a Hazajáró műsornak, hogy a tervek szerint még egy éjszakát töltöttek volna a 3-as táborban, ám az idő rosszra fordult, erős havazás kezdődött, ezért úgy döntöttek, egy nappal hamarabb ereszkednek vissza az alaptáborba.

 

Július 21-én, hétfőn végül megnyílt az "időjárási ablak," ezért az első csapat tagjaként kora hajnalban továbbindultak a hegymászók a 2-es táborba. A tervek szerint tegnap, vagy ma kellett elérniük a hegycsúcsot. A Kormanicki Gyula Természetjáró és Hegymászó Szövetség oldalán napi bontásban lehet nyomon követni az útjukat.

(forrás)