Még sincs rágalmazás az élményfürdő ügyében
Közélet
2014. júl. 2.

<p style="text-align: justify;">Felmentette a Szegedi Ítélőtábla a rágalmazás vétsége alól Nagy Sándor szegedi önkormányzati képviselőt, aki egy közgyűlési felszólalásában azt mondta L. József kapcsán, hogy „elment Esztergomba fürdőt építeni, és csődbe vitte a várost." Az ítélet jogerős. L. Józsefnek 190 ezer forint bűnügyi költséget kell kifizetnie - <a href="http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/l_jozsef_perelt_most_190_ezret_fizet/2388504/?utm_source=hirkereso&amp;utm_medium=feed&amp;utm_campaign=hirkereso" target="_blank">olvasható</a> a delmagyar.hu hírportálon.</p>

A Szegedi Törvényszék idén februárban bűnösnek mondta ki rágalmazás vétségében Nagy Sándort, amiért megrovásban részesítette. A törvényszék elmarasztaló ítéletében kifejtette: tévedett az első fokú bíróság, amikor azt a jogi következtetést vonta le, hogy a vádlott felszólalásában véleményének adott hangot, ezért – bűncselekmény hiányában – nem büntethető. A törvényszék kötelezte az önkormányzati képviselőt, hogy az ítélet jogerőre emelkedését követő 15 napon belül fizessen meg L. József magánvádló részére 20 ezer forint eljárási költséget. Nagy Sándor fellebbezett az ítélet ellen. Így került az ügy a táblabíróságra.

 

A Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa tegnap megváltoztatta a rágalmazás vétsége miatt Nagy Sándor ellen indított büntetőügyben a Szegedi Törvényszék ítéletét. A táblabíróság a vádlottat a rágalmazás vétsége miatt emelt vád alól felmentette, és kötelezte L. József magánvádlót, hogy az ítélet jogerőre emelkedését követő 15 napon belül fizessen meg a képviselőnek 190 ezer 500 forint felmerült bűnügyi költséget.

 

A teljes bírósági huzavona ide kattintva olvasható.

(forrás)