Bronzéremmel tértek haza a dorogi kézilabdás lányok
Sport
2014. júl. 1.

<p style="text-align: justify;">Immár tizedik alkalommal került megrendezésre Európa egyik legnagyobb sporteseménye, ahol 30 nemzet, 6000 sportolója, 7 sportágban (labdarúgás, rögbi, kosárlabda, kézilabda, röplabda, gyeplabda, tenisz) küzdött meg egymással. Az United World Games nevet viselő, 2014. június 19-23. között zajlott rendezvényről a dorogi kézilabdás lányok bronzéremmel térhettek haza.</p>

A forgatókönyv megegyezett az olimpiai játékokéval: itt is volt ünnepélyes megnyitó a sportolók bevonulásával, majd meggyújtották az összetartozás lángját. Fergeteges élmény volt már a megnyitó is, de a versenynapok is fantasztikus hangulatban teltek. A sportolókat összekötötte a sportszerűség, a barátság, a szórakozás.

 

A dorogi kézilabdás lányok magabiztos győzelmeket arattak a csoportmeccseken az osztrák Dornbirn, a német Hallstadt és Ottobeuren csapataival szemben. Döntetlent értek el a német Dilltal-lal. (ők nyerték a tornát)

A keresztjátékban a magyar MTK-Budapest csapatától 2 góllal kaptak ki a dorogi lányok. Nagyon izgalmasra sikeredett a bronzmeccs, mert a rendes játékidőben döntetlen volt a mérkőzés az osztrák Ferlach csapatával. A hosszabbítás is döntetlent hozott, így 7 méteresekkel dőlt el a harmadik hely sorsa.

 

Végeredmény:

1. hely: Dilltal City Girls (GER)

2. hely: MTK-Budapest (HUN)

3. hely: DOROGI ESE (HUN)

 

„ Nagyon büszke vagyok a lányokra, mert volt tartásuk a 7 méteresek alatt is. Nagyon nagyot küzdöttek és igazi csapatmunkával, megérdemelten szerezték meg a bronzérmet Klagenfurtban.”- nyilatkozta a csapat edzője, Pinczés Tímea.

 

A bronzérmes csapat tagjai: Büki Melinda, Előd Nikoletta, Forgács Klaudia, Guhn Mercédesz, Horváth Kitti, Illés Eszter, Lukács Fanni, Minczér Margaréta, Pintér Dóra, Priáll Edina, Reskó Dzsenifer, Sárosi Nanetta, Turák Antónia.

 

/dorogisport.hu/

(forrás)