Kék rapszódia – Természetfotó-kiállítás a Duna Múzeumban
Kultúra
2014. jún. 30.

<p style="text-align: justify;">Júliusban és augusztusban Barbalics Nándor fotóiban gyönyörködhetnek majd a Duna Múzeumba látogatók. A Kék rapszódia című tárlatot 2014. július 11-én, pénteken 17 órakor Zsila Sándor fotóművész nyitja meg.</p>

 Barbalics Nándor 7-8 éve kezdett a természetfotózással komolyabban foglalkozni. Tavaly megkapta az AFIAP (Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség) oklevelét és időközben teljesítette az EFIAP szintet (Nemzetközi Fotóművészet Kiválósága Diploma). Képei nemzetközi és hazai pályázatokon több, mint 25 alkalommal szerepeltek eredményesen.

 

„A fényképezés során már a témának keresése, a felfedezés is örömet okoz. Míg korábban naturalista módon örökítettem meg a természetet, később igyekeztem nagyobb hangsúlyt fektetni a témát körülvevő hangulat, atmoszféra visszaadására. Ehhez szükségszerű, hogy a témát megismerjük, azzal barátságba kerüljünk. Ezt követően van lehetőség a megfelelő eszköz kiválasztására, hogy a valóságot az egyéni látásmódomnak megfelelően, izgalmasan ábrázoljam. Az eszközök alatt nem csak a technikát, hanem a kompozícióval, záridővel, mélységélességgel, fénnyel való játékot is értem. Nagyon fontosnak tartom a kép gondos feldolgozását. Igyekszem kiemelni a témát és tovább erősíteni azt a hangulatot, mely a kép készítése során megragadott.”

 

A kiállítás 2014. augusztus 19-ig tekinthető meg a Duna Múzeum Európai Közép Galériájában, kedd kivételével minden nap 9-17 óra között.

 

/http://artnews.hu/

(forrás)