Hűtés nélkül szállított hús buktatott le adócsalókat
Gazdaság
2014. jún. 27.

<p style="text-align: justify;">Kétszáz kiló jelöletlen hússzállítmányt találtak a NAV pénzügyőrei a napokban egy szlovák teherautóban. A szállítólevelek szerint a cégtől összesen négy tonna húst vásárolt egy magyar vállalkozás, de az áru után nem fizette meg a 36 millió forint áfát - közölte a NAV Közép-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága pénteken.</p>

Rozs Viktor osztályvezető közölte: a járőrök azért ellenőrizték az autót, mert húst szállított, de nem működött a hűtőberendezése. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai megállapították, hogy a kétszáz kilónyi, jelölés nélküli hús nem megfelelő hőmérsékletű, ezért elrendelték megsemmisítését.


A jármű vezetőfülkéjéből előkerült iratok szerint a szlovák cég egy magyar társaságnak 2014 első negyedévében négy tonna húst értékesített.


A magyar vállalkozást megvizsgálva kiderült, hogy a társaság a szállítmányok után nem tett eleget 36 millió forintos áfafizetési kötelezettségének. Az ügyben költségvetési csalás miatt indítottak eljárást.

 

/MTI/

(forrás)