Négy, a Vaszary Kolos Kórházban kezelt beteg halála ügyében nyomoz a rendőrség

Négy, a Vaszary Kolos Kórházban kezelt beteg halála ügyében nyomoz a rendőrség

2014. 06. 04. 9:39

Négy, az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban kezelt beteg halála miatt rendelt el nyomozást a rendőrség. Egy esetben már le is zárták a vizsgálatot, és egy orvos ellen vádemelést javasolnak az ügyészségnek – olvasható a Bors mai online kiadásában.

A lap a múlt hétvégén számolt be egy négygyermekes családanya tragédiájáról: az asszonyt négy órán keresztül várakoztatták a Vaszary Kolos Kórház sürgősségi osztályán, majd hazaküldték. Erika másnap hajnalban meghalt. A lap értesülései szerint a rendőrség összesen négy gyanús haláleset miatt indított nyomozást a.

„Három halálesettel kapcsolatban folytatunk eljárást foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen” – közölte a lapnak Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. „Továbbá egy eljárást – amely szintén foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indult – lezártunk, és a múlt hétfőn vádemelési javaslattal továbbítottuk az aktákat az Esztergomi Járási Ügyészségnek. A halálesetek egy éven belül történtek’ – tette hozzá a szóvivő.

 

A Bors információi szerint az első, már lezárt nyomozás tavaly augusztus 22-én indult, a második idén január 30-án, a harmadik március 17-én, az utolsó május 26-án.

 

A teljes írás a lap netes kiadásában olvasható.

Még nincsenek kommentek :(