Ajándéktárgyakat kaptak a tűzoltók a hősies helytállásukért
Kultúra
2014. jún. 2.

<p style="text-align: justify;">Négy tűzoltó részesült ajándéktárgy jutalomban május 28-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon áprilisban és májusban tanúsított helytállásukért.</p>

Április 19-én Bicskén kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy csarnok. A tűzoltók a hőkamerás átvizsgálás során a bejárattól nem messze felfedeztek egy felforrósodott gázpalackot, ezt kivitték a lángok közül, megakadályozva, hogy az felrobbanjon. Tettéért Forró Csaba tű. őrnagynak, a tatabányai hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokának Bakondi György ajándéktárgyat adományozott.

 

Április 19-én Görbe Zoltán tű. főtörzsőrmester és a Szilágyi Domokos tű. zászlós, az esztergomi hivatásos tűzoltóság két tagja teljesítette a Gerecse 50 teljesítménytúrát. Az 1-es számú főúton haladtak át, amikor a lezárt út miatt várakozó gépjárműbe egy másik nagy sebességgel hátulról belerohant. Az ütközés következtében az első autó sofőrje a kocsiból félig kiesett és súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A két tűzoltó a férfit kiemelte a gépjárműből és ellátták vérző fejsebét. Példaértékű magatartásuk elismeréseként a főigazgató a két esztergomi tűzoltónak ajándéktárgyat adományozott.

 

Május 14-én Prokl Norbert László, a tatabányai tűzoltóság főtörzsőrmestere szabadnapját töltötte és Vértesszőlősről haladt Tatabányára, amikor a kocsisor elején egy autó fának ütközött, vezetője súlyosan megsérült. A főtörzsőrmester azonnal intézkedett, hogy a jelenlévők értesítsék a mentőszolgálatot és a katasztrófavédelmet. Eszközök hiányában a sofőrt nem tudta a gépjárműből kiszabadítani, így ő is bemászott, felmérte a sérült állapotát és kiszabadította a bajba jutott ember lábát pedálok és az ülés alól, majd a mentőszolgálat megérkezéséig végig a sokkos állapotban lévő sérülttel maradt. Példaértékű magatartása elismeréseként a az országos katasztrófavédelem vezetője ajándéktárgyat adományozott Prokl Norbert Lászlónak, a tatabányai tűzoltóság beosztott tűzoltójának.

 

/KEMKI/

/Fotó: Jóri András - BM OKF/

(forrás)