Megyei elsők lettek az árpád-házisok
Kultúra
2014. máj. 23.

<p style="text-align: justify;">Az Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola és Általános Iskola középiskolás csapata első, az általános iskolás csapata pedig második helyezést ért el a Komárom- Esztergom Megyei Csecsemőgondozási Versenyen.</p>

A középiskolás csapat tagjai Horváth Luca, Reinitz Luca, Szabó Nadin; az általános iskolás delegáció tagjai Fülöp Etelka, Buczó Dóra és Fritz Fanni voltak. A versenyre mindkét csapatot Täicht István tanár készítette fel.

 

A Magyar Vöröskereszt KEM Szervezete tatabányai székházában, május 20-án megrendezett többfordulós megmérettetésen megyénkből 5 közép és 5 általános iskola vett részt.

 

A feladatok között volt írásbeli, gyakorlati és rajzos forduló, de a résztvevőknek verset is kellett fabrikálni a vöröskereszttel kapcsolatos témában.

 

Ezt a fordulót is az árpád-házis középiskolások nyerték, akik a Nobel-békedíjas Jean Henri Dunanról, a Nemzetközi Vöröskereszt alapítójáról írták meg a megye – e témában - legjobban sikerült „költeményét”.

 

Mint első helyezettek, az Árpád-házi középiskolások csapata képviseli Komárom-Esztergom Megyét ebben a korosztályban a Szentesen, május 30. - június1.  között megrendezésre kerülő országos versenyen.

 

/esztergom.hu/

(forrás)