Táskatolvajt fogtak Esztergomban, bolti tolvajt Dorogon
Bulvár
2014. máj. 23.

<p style="text-align: justify;">A jó idő nem hátráltatja az illegalitás útjára tévedőket: a rendőrség a napokban bolti tolvajt fogott Dorogon, Esztergomban pedig idős hölgyek kezéből táskát kitépő fiatalt kaptak el a rend őrei.</p>

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya egy 20 és egy 21 éves esztergomi férfi ellen, akik a gyanú szerint 2014. február 17-én Esztergomban egy asszony kezéből kitépték a táskáját és elmenekültek vele. A bűncselekményt többen is látták, akik a tettesekről részletes személyleírást adtak a rendőröknek.

 

 Az egyenruhások városszerte keresték a két férfit, végül a bűncselekmény elkövetésének helyétől nem messze felfigyeltek két, a kapott személyleírásnak megfelelő fiatal férfira. Egyikük kezében ott volt az eltulajdonított táska. A 20 éves F. Jánost és 21 éves S. Zoltánt előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket. F. János elismerte, hogy ő tépte ki a sértett kezéből a táskát és azt is, hogy nem ez volt az első bűncselekmény, amit elkövetett. F. Jánost az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte. S. Zoltán szabadlábon védekezhetett az ellene folyó büntetőeljárás során. Az ügyben a rendőrség a szükséges nyomozási cselekményeket elvégezte és 2014. május 21-én vádemelési javaslattal élt az Esztergomi Járási Ügyészségen.

 

Két dorogi élelmiszerüzletből lopott ugyanazon a napon H. Gyula. A 28 éves dorogi férfi 2014. május 22-én az egyik boltból édességet és üdítőt, a másikból pedig fogkrémet és tusfürdőt tulajdonított el. A bűncselekmény elkövetését követően néhány óra múlva az utcán igazoltatták a helyi járőrök a férfit, ruházatának átvizsgálásakor pedig megtalálták nála az eltulajdonított termékeket is. H. Gyulát az egyenruhások elfogták és előállították a Dorogi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. Ellene – szabadlábon hagyása mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

 

/KEMRFK/

(forrás)