15 éve osztja ki a Richter a "Kémia Oktatásért" díjat
Kultúra
2014. máj. 15.

<p style="text-align: justify;">A Richter gyár 15 éve minden évben kiosztja a „Magyar Kémia Oktatásért" díjat, melyen a javasolt tanárok közül egy kuratórium választja ki díjazásra azokat, akik több éve elismerten a legtöbbet teszik a kémia iránti érdeklődés felkeltésére, a kémia megszerettetésére, továbbá akiknek tanítványai az utóbbi években sikeresen szerepeltek a hazai és a nemzetközi kémiai jellegű tanulmányi versenyeken.</p>

A Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt. 1999-ben hozta létre "A Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémia Oktatásért" Alapítványt, hogy támogassa és erősítse a kémia színvonalas iskolai oktatását. Alapítvány kuratóriuma a "Magyar Kémia Oktatásért" néven díjat alapított az általános, közép- és szakközépiskolai tanárok részére, melyet 1999 óta minden évben nyilvánosan meghirdet.

 

Jelölést az iskolák igazgatóin, tanári munkaközösségein, kollégákon kívül egykori és jelenlegi diákok is adhatnak. Az írásos ajánlásokat legkésőbb 2014. szeptember 10-ig kell eljuttatni az Alapítvány címére (Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémia Oktatásért, 1475 Budapest, Pf. 27.). A díjak ünnepélyes átadására 2014 őszén, később megjelölendő időpontban kerül sor.

 

Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémia Oktatásért

(forrás)