Csolnokon sírokat rongáltak, Dorogon drogot termesztettek
Bulvár
2014. máj. 14.

<p style="text-align: justify;">A márványtáblát a sírra döntötte, a rézből készült mécsest pedig összetörte egy csolnoki fiatalember ittas állapotban. Egy dorogi lakásban pedig 17 palánta marihuánát termesztettek, melynek a szagát még a lépcsőházban is érezni lehetett.  Rendőrségi összeállítás.</p>

Sírokat rongáltak Csolnokon

 A rendőrség 2014. március 1-jén szerzett tudomást a bűncselekményről, miután egy csolnoki házaspár kilátogatott a falu temetőjébe és meglátta hozzátartozója megrongált sírját. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a márványból készült fejfát a szél nem dönthette ki, az emberi erő hatására fordult ki a helyéről. A helyi körzeti megbízottak körbejárták a temetőt és további két megrongált síremléket talált. Az egyenruhások segítettek a családnak helyére rakni a márványtáblát, majd adatgyűjtést végeztek a tettes elfogásának érdekében. A dorogi rendőrök alig két hét alatt kiderítették ki rongált a csolnoki temetőben.

 

A 18 éves P. M-et 2014. március 18-án fogták el és hallgatták ki gyanúsítottként a dorogi nyomozók. Gyanúsítotti kihallgatásán a fiatal férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy 2014. április 30-án barátjánál volt. Bort ittak, több pohárral. Az italozást követően a temető feletti kőbányába mentek. Útjuk a sírkerten keresztül vezetett oda és vissza is. A hazafelé tartó úton megpihentek a sírok között. Az egyikre rákönyökölt, ennek következtében dőlt el a márvány fejtábla. A másik kettőt is a gyanúsított rongálta meg, szintén a könyökével döntötte fel azokat. P. M. ellen rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, melyet 2014. május 13-án vádemelési javaslattal megküldött az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

 

 Drogtermesztőt fogtak Dorogon

 Egy dorogi társasházi lakásában tartottak házkutatást a rendőrök 2014. május 12-én. Az egyik szobában, szekrényben elrejtve 17 tő, cserépben nevelt növényt és nyolc palántát találtak a dorogi nyomozók, melyeket szakszerű körülmények között termesztett az ott lakó 38 éves férfi. Halogénlámpa, ventillátorok, és egy szellőztető berendezés biztosította a zöldek fejlődését. Elfogását és előállítását követően a lakás albérlőjével, M. Jánossal szemben a nyomozók kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak, melynek eredménye pozitív lett.

 

  A férfi gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, hogy évek óta marihuána-fogyasztó. Korábban vette a füvet, de pár hónapja magának termesztette a bódító hatású növényt. Szekrényt épített, melyet szakszerűen berendezett. Fűmagja volt, a termesztést különböző idegen nyelvű szaklapokból sajátította el. Állítása szerint az első termés még rossz minőségű volt, a második ültetés eredményét viszont már nem maradt ideje kipróbálni.

 

 A házkutatáson a nyomozók a hűtőszekrényben lefagyasztva süteményt is találtak. M. János erről azt állította, hogy maga sütötte, és marihuánával fűszerezte. Egy fehér porral szennyezett tasak is előkerült a fridzsiderből, mely a gyanúsított elmondása szerint egykor speedet tartalmazott. A kábítószergyanús anyagokat és növényeket a rendőrök lefoglalták csakúgy, mint a lakás egyik szobájában, dobozban tárolt pénzt is. M. Jánost a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

 

/KEMRFK/

(forrás)