Iskolák rangsora: A Dobó és a Mindszenty diákjai voltak a legjobbak
Kultúra
2014. ápr. 30.

<p style="text-align: justify;">Az Oktatási Hivatal minden évben közzé teszi a legfrissebb kompetenciamérés eredményeit.  A most közreadott 2013-as eredmények szerint az esztergomi gimnáziumok közül az egyes osztályok teljesítménye alapján a legjobb a Dobó Katalin Gimnázium lett, szoros versenyben az Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola, Óvoda és Általános Iskolával (van olyan eredmény, mely szerint az egyik, van, mely szerint a másik intézmény diákjai a jobbak). Az általános iskolások közül pedig a Mindszenty József Katolikus Általános Iskola diákjai teljesítettek a legjobban, szorosan a nyomukban a Gyakorló tanulóival.</p>

 Az Oktatási Hivatal által szervezett országos kompetenciamérésen minden évben három teljes évfolyam (6., 8., 10.) tanulóit vizsgálják. Nem a tantárgyi tudást, hanem szövegértési és matematikai készségeket, képességeket mérik fel, így megismerhető az adott iskola, és az egyes osztályok teljesítménye.

 

 

Az általános iskolások közül a Mindszenty-be és a Gyakorlóba járó hatodikosok és nyolcadikosok is jobban teljesítettek a matematikai és a szövegértési feladatokban az országos szintnél. Ahogyan az árpádházis hatodikosok is.

 

A középiskolák közül külön a Balassát emelnénk ki, melynek a jó hírnevéről nemrégiben már volt szó. Az itt elért mostani eredmények az országosnál még mindig gyengébbek, ellenben van olyan tárgy, melyben az előző évihez képest javítottak a diákok.

 

Esztergomi középiskolák matematika eredményei

 

 Esztergomi középiskolák szövegértés eredményei

 

Aki a felmérés eredményeire részletesebben kíváncsi, mint pl. összehasonlítás a korábbi évekkel, telephelyi jelentések vagy az alapszintet el nem érő tanulók aránya, az itt böngészhet kedvére:

Arany János Általános Iskola

Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola, Óvoda és Általános Iskola

Babits Mihály Általános Iskola

József Attila Általános Iskola

Mindszenty József Katolikus Általános Iskola

Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitéz János Katolikus Általános Iskola

Szent Imre Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola

 

Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola, Óvoda és Általános Iskola

Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola

Dobó Katalin Gimnázium

Géza Fejedelem Ipari Szakképző Iskola

Kolping Katolikus Szakképző Iskola

Szent Imre Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola

Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium

 

 

 

 

 

(forrás)