Ittas autóst, rendőrök elől kitérő motorost, zsarolót és tolvajokat is fogtak - rendőrségi összeállítás

Ittas autóst, rendőrök elől kitérő motorost, zsarolót és tolvajokat is fogtak - rendőrségi összeállítás

2014. 04. 22. 9:48

A rend fáradhatatlan őrei húsvétkor sem nagyon pihenhettek meg. Többek között lezárták a nyomozást az ellen az ittas sofőr ellen, aki még tavaly ősszel okozott balesetet a Dobogókői úton, és elfogtak egy zsarolót, aki volt szeretőjétől követelt pénzt azért cserébe, hogy ne ossza meg a közösen készült intim fotóikat az interneten. Szintén lezárták a nyomozást a hitelkártya tolvajok ügyében, húsvét hétfőn pedig egy ittas motorossal is kergetőztek Sárisápon.

Ittasan okozott balesetet

 Járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya T. Antal ellen. Az 58 éves kesztölci férfi 2013. november 28-án Esztergomban a Dobogókői úton okozott közúti közlekedési balesetet. A sofőr Esztergom felé haladt gépkocsijával, amikor egy másik autó előzésébe kezdett. A manőver során összeütközött egy szemből szabályosan közlekedő gépjárműnek. A helyszínre érkező járőrök alkoholszondát alkalmaztak a férfival szemben, amely pozitív lett, ezért további vizsgálatok céljából előállították. A vérvétel eredménye igazolta, hogy T. Antal valóban fogyasztott alkoholt, mielőtt a volán mögé ült. Ezt a férfi is elismerte gyanúsítotti kihallgatásán. A T. Antal ellen folytatott büntetőeljárást a rendőrség 2014. április 17-én befejezte, és vádemelési javaslattal megküldte a Tatabányai Járási Ügyészségnek.

 

Viccből zsarolta volt szeretőjét

 Zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy tatai férfi ellen, aki hat hónapon át követelt pénzt a sértettől azért, hogy a róluk készült intim felvételek ne kerüljenek ki a világhálóra, illetve a később oda feltöltött videók törlésre kerüljenek. A sértettel 2013. szeptember 29-én e-mailen lépett kapcsolatba a gyanúsított és fél éven át zsarolta, mígnem az asszony 2014. február 21-én feljelentést tett a rendőrségen.

 

A nyomozók kiderítették, hogy a zsaroló nem más, mint a sértett szeretője, a 35 éves M. Zoltán. A tatai férfit 2014. április 10-én fogták el a rendőrök és hallgatták ki gyanúsítottként. M. Zoltán részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy álnéven vette fel a kapcsolatot szeretőjével és a zsarolást eleinte csak viccnek szánta, végül magával sodorta a kettős szerepjáték. M. Zoltánt, gyanúsítotti kihallgatását követően, a rendőrök szabadon engedték. Az ellene folyó büntetőeljárást a Dorogi Rendőrkapitány Bűnügyi Osztálya lezárta és 2014. április 18-án bíróság elé állítási javaslattal  

 

 Idős hölgytől loptak hitelkártyát

Esztergomban támadt rá a két férfi egy idős asszonyra 2013. december 20-án. A gyanúsítottak előbb leütötték a sértettet, majd elvették tőle a táskáját. Az esztergomi rendőrök, amint tudomást szereztek a bűncselekményről, széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek. Kiderült, hogy a két férfi a rablást követően több környékbeli üzletben is fizetett a sértett hitelkártyájával. Az egyenruhások végigjárták az érintett boltokat, és személyleírást szereztek a gyanúsítottakról.

 

A gyors intézkedéseknek köszönhetően a járőrök fél órával később elfogták a szlovák állampolgárságú F. K.-t és B. F.-et. A 18 és a 25 éves férfit előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket. A két férfi ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség és kezdeményezésére a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket. Az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a gyanúsítottak ellen folytatott büntetőeljárást 2014. április 18-án befejezte, és vádemelési javaslattal küldte meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

 

Nem állt meg a rendőröknek az ittas motoros

Sárisáp belterületén akartak megállítani egy segédmotoros-kerékpárt vezető férfit a dorogi rendőrök 2014. április 21-én. A motoros nem állt meg az egyenruhások határozott jelzésére, helyette gázt adott és beállt egy családi ház garázsába. Ott igazoltatták a járőrök a bukósisak nélkül közlekedő férfit. Utasa, aki szintén nem viselte a biztonsági felszerelést, ekkorra már beszaladt a házba. Róla utóbb kiderült, hogy a járművezető gyermekkorú unokája. A férfi az ellenőrzéskor a rendőröknek nem tudta átadni okmányait és a segédmotoros kerékpár papírjait.

 

A járművezetővel szemben ezt követően alkoholszondát alkalmaztak az egyenruhások, melynek eredménye pozitív lett. A motorost a járőrök előállították a Dorogi Rendőrkapitányságra, ahol a megismételt alkoholszondás ellenőrzés megerősítette az első eredményét. A férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntető-, míg az általa elkövetett többi szabálysértés miatt szabálysértési eljárásokat indított a rendőrség.

 

/KEMRFK/

/Kép: Huffingtonpost.com/

 

Még nincsenek kommentek :(