Ittas autóst, rendőrök elől kitérő motorost, zsarolót és tolvajokat is fogtak - rendőrségi összeállítás
Bulvár
2014. ápr. 22.

<p style="text-align: justify;">A rend fáradhatatlan őrei húsvétkor sem nagyon pihenhettek meg. Többek között lezárták a nyomozást az ellen az ittas sofőr ellen, aki még tavaly ősszel okozott balesetet a Dobogókői úton, és elfogtak egy zsarolót, aki volt szeretőjétől követelt pénzt azért cserébe, hogy ne ossza meg a közösen készült intim fotóikat az interneten. Szintén lezárták a nyomozást a hitelkártya tolvajok ügyében, húsvét hétfőn pedig egy ittas motorossal is kergetőztek Sárisápon.</p>

Ittasan okozott balesetet

 Járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya T. Antal ellen. Az 58 éves kesztölci férfi 2013. november 28-án Esztergomban a Dobogókői úton okozott közúti közlekedési balesetet. A sofőr Esztergom felé haladt gépkocsijával, amikor egy másik autó előzésébe kezdett. A manőver során összeütközött egy szemből szabályosan közlekedő gépjárműnek. A helyszínre érkező járőrök alkoholszondát alkalmaztak a férfival szemben, amely pozitív lett, ezért további vizsgálatok céljából előállították. A vérvétel eredménye igazolta, hogy T. Antal valóban fogyasztott alkoholt, mielőtt a volán mögé ült. Ezt a férfi is elismerte gyanúsítotti kihallgatásán. A T. Antal ellen folytatott büntetőeljárást a rendőrség 2014. április 17-én befejezte, és vádemelési javaslattal megküldte a Tatabányai Járási Ügyészségnek.

 

Viccből zsarolta volt szeretőjét

 Zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy tatai férfi ellen, aki hat hónapon át követelt pénzt a sértettől azért, hogy a róluk készült intim felvételek ne kerüljenek ki a világhálóra, illetve a később oda feltöltött videók törlésre kerüljenek. A sértettel 2013. szeptember 29-én e-mailen lépett kapcsolatba a gyanúsított és fél éven át zsarolta, mígnem az asszony 2014. február 21-én feljelentést tett a rendőrségen.

 

A nyomozók kiderítették, hogy a zsaroló nem más, mint a sértett szeretője, a 35 éves M. Zoltán. A tatai férfit 2014. április 10-én fogták el a rendőrök és hallgatták ki gyanúsítottként. M. Zoltán részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy álnéven vette fel a kapcsolatot szeretőjével és a zsarolást eleinte csak viccnek szánta, végül magával sodorta a kettős szerepjáték. M. Zoltánt, gyanúsítotti kihallgatását követően, a rendőrök szabadon engedték. Az ellene folyó büntetőeljárást a Dorogi Rendőrkapitány Bűnügyi Osztálya lezárta és 2014. április 18-án bíróság elé állítási javaslattal  

 

 Idős hölgytől loptak hitelkártyát

Esztergomban támadt rá a két férfi egy idős asszonyra 2013. december 20-án. A gyanúsítottak előbb leütötték a sértettet, majd elvették tőle a táskáját. Az esztergomi rendőrök, amint tudomást szereztek a bűncselekményről, széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek. Kiderült, hogy a két férfi a rablást követően több környékbeli üzletben is fizetett a sértett hitelkártyájával. Az egyenruhások végigjárták az érintett boltokat, és személyleírást szereztek a gyanúsítottakról.

 

A gyors intézkedéseknek köszönhetően a járőrök fél órával később elfogták a szlovák állampolgárságú F. K.-t és B. F.-et. A 18 és a 25 éves férfit előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket. A két férfi ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség és kezdeményezésére a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket. Az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a gyanúsítottak ellen folytatott büntetőeljárást 2014. április 18-án befejezte, és vádemelési javaslattal küldte meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

 

Nem állt meg a rendőröknek az ittas motoros

Sárisáp belterületén akartak megállítani egy segédmotoros-kerékpárt vezető férfit a dorogi rendőrök 2014. április 21-én. A motoros nem állt meg az egyenruhások határozott jelzésére, helyette gázt adott és beállt egy családi ház garázsába. Ott igazoltatták a járőrök a bukósisak nélkül közlekedő férfit. Utasa, aki szintén nem viselte a biztonsági felszerelést, ekkorra már beszaladt a házba. Róla utóbb kiderült, hogy a járművezető gyermekkorú unokája. A férfi az ellenőrzéskor a rendőröknek nem tudta átadni okmányait és a segédmotoros kerékpár papírjait.

 

A járművezetővel szemben ezt követően alkoholszondát alkalmaztak az egyenruhások, melynek eredménye pozitív lett. A motorost a járőrök előállították a Dorogi Rendőrkapitányságra, ahol a megismételt alkoholszondás ellenőrzés megerősítette az első eredményét. A férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntető-, míg az általa elkövetett többi szabálysértés miatt szabálysértési eljárásokat indított a rendőrség.

 

/KEMRFK/

/Kép: Huffingtonpost.com/

 

(forrás)