Az egész országban viharos szél várható ma
Bulvár
2014. ápr. 14.

<p style="text-align: justify;">Hat megyére és a fővárosra másodfokú, az ország többi részére elsőfokú figyelmeztetést adott ki mára a várható viharos szél miatt a meteorológiai szolgálat.</p>

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap esti veszélyjelzése szerint narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Veszprém és Pest megyére, valamint Budapestre. Ezeken a területeken a legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres sebességet is meghaladhatják.

 

 A meteorológiai szolgálat arra is kitért: hétfő reggel a szélvédett, gyengén felhős, a környezetükhöz képest alacsonyabban fekvő tájakon előfordulhat gyenge talaj menti fagy. A nap második felében északnyugat felől erős hidegfront érkezik. A front előtt és a fronton záporok, zivatarok alakulnak ki - emelték ki, megjegyezve: zivatarokra nagyobb eséllyel az ország déli felében lehet számítani.

 

  Egy-egy erős záport vagy zivatart kisméretű jég vagy jégdara kísérhet. Helyenként rövid idő alatt nagy mennyiségű 10-20, néhol esetleg 20 milliméternél is több csapadék hullhat - tették hozzá.

 

 Az országos középtávú előrejelzés szerint a héten hűvös, szeles, esős idő várha

 

/MTI/

/Kép: idokep.hu/

(forrás)