Neten keresztül is használható lett az EBI

Neten keresztül is használható lett az EBI

2014.03.31. 18:25

Március közepétől végre már online is könnyedén feltölthetők az EBI kártyák, és Pin kód is vásárolható a bérléshez a www.esztergombicikli.hu oldalon keresztül.

A Neuzer Kft. közösségi kerékpáros rendszert fejlesztett ki melyet 2013. szeptember 20-án átadott Esztergomnak Magyarország első közösségi kerékpáros rendszereként. Az EBI-t a cég jelenleg 6 állomással 92 dokkolóval és 60 kerékpárral üzemelteti. A közösségi kerékpáros rendszer a közlekedés egy új formája. Egyesíti az egyéni közlekedés szabadságát a kötött pályás közlekedés megbízhatóságával. A rendszer lényege, hogy minél több felhasználó használja a kerékpárokat mindennapjaihoz ezáltal csökkentve a város levegőjének szennyezettségét, a városi dugókat, zajokat és mindemellett fő célja, hogy népszerűsítse a belvárosi utazásokhoz ezt a hatékony és környezetbarát alternatívát. 

 

Nemrég elindult weboldalon minden hasznos információ elérhető a EBI-vel kapcsolatban: Kölcsönzési díjak, telepített állomások, kártyaértékesítő helyek és a rendszer működéséről olvashatunk leírást. A használati infók mellett már meglévő kártyánk egyenlegét is felölthetjük. Illetve ha nincs kártyánk és kiszeretnénk próbálni a rendszert, akkor Pin kódot is vásárolhatunk a bérléshez. A Pin kódos kölcsönzést elsősorban a turistáknak ajánlják.

 

Még nincsenek kommentek :(