Vadai vitázna, a Jobbik elszámoltatna
Közélet
2014. márc. 31.

<p style="text-align: justify;">A hétvége folyamán dr. Vadai Ágnes, az Összefogás Komárom-Esztergom megyei második számú választókerületének jelöltje és Nunkovics Tibor, a Jobbik jelöltje is sajtótájékoztatót tartott.</p>

Vadai Ágnes elmondta, hogy a polgároknak joguk van tudni, hogy 2014. április 6-a után milyen programmal és elszántsággal képviseli őket majd a megválasztott országgyűlési képviselőjük, ezért szópárbajra hívta ki dr. Völner Pált, a Fidesz jelöltjét. A vitából nem lesz valószínűleg semmi, ugyanis a DK. alelnöke 3 postai és 3 elektronikus levélcímre is kiküldte a felhívást, melyre a kitűzött időpontig (ma délelőtt 10 óra) semmilyen válasz nem érkezett a jelenleg államtitkári pozíciót betöltő meghívottól.

 

Frissítés: Most már biztos, hogy nem fog megvalósulni a szópárbaj:

 

 

Nunkovics Tibor arról beszélt, hogy ha a pártja alakíthat kormányt, akkor kiemelt feladatként fogják kezelni a "valódi elszámoltatást". Szerintük ugyanis a rendszerváltás óta az államadósság két és félszerese, mintegy ötvenötezer milliárd forint tűnt el a különféle adóparadicsomokban.A radikális eszméket magáénak valló párt ezért kibővítené a vagyonelkobzás gyakorlatát, eltörölné a mentelmi jogot, kötelező vagyonosodási vizsgálatot írna elő és duplán büntetné azokat a politikusokat, akikről kiderül, hogy visszaéltek a közpénzekkel valamilyen formában.

(forrás)