Újabb részletek a Duna-Ipoly Nemzeti Park negyedmilliárdos támogatásáról

Újabb részletek a Duna-Ipoly Nemzeti Park negyedmilliárdos támogatásáról

2014. 03. 04. 14:19

Közel egy évvel ezelőtt számoltunk be róla, hogy a Duna-Ipoly Nemzeti Park 247 millió forintot támogatást nyert el a Középső-Ipoly-völgyi gyepterületek természetvédelmi célú kezelésére szolgáló gép- és eszközpark létrehozására. A Park nemrégiben újabb információkat adott közre a támogatásról. 

A tájékoztatás szerint a nemzeti park igazgatóság pályázatot nyújtott be és nyert a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) az „Élőhelykezeléshez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztés” című pályázatán. A 247,3 millió forint támogatási forrás a Duna-Ipoly Nemzeti Park esztergomi területén, a Körtvélyes-szigeten, valamint a Középső-Ipoly-völgyi Vörösharaszt területén a gyepterületek természetvédelmi kezelését szolgálja. A támogatás 100 százalékos mértékű

.

A természeti értékekben gazdag esztergomi és Ipoly-völgyi gyepek csak kaszálással vagy szürkemarhával történő legeltetéssel tarthatóak fenn - emlékeztetet a közlemény.

 

Ennek érdekében a pályázati forrásból földeket vásárolt a nemzeti park, villanypásztor-rendszert, karámokat és itatóhelyeket épített ki, valamint beszerezte a fenntartáshoz a szükséges gép- és eszközcsoportokat is. A cél a pályázat által érintett három terület természeti értékeinek hosszú távú megóvása - olvasható a közleményben.

 

/MTI/

Még nincsenek kommentek :(