Lopáson értek két fiatalkorút
Bulvár
2014. febr. 28.

<p style="text-align: justify;">Lopáson értek egy 16 éves és egy 11(!) éves fiút, akik a nagynénjüknek segédkeztek egy műhely kirablásában.</p>

Már nem használta műhelyét, de szerszámait továbbra is az épületben tárolta a sértett, aki 2014. február 27-én este tetten ért egy asszonyt és két fiatal fiút Esztergomban. A kisebbet, egy 11 éves gyermeket sikerült visszatartania. A fiú a kerítés mellett állt egy kézikocsival. A tulajdonosnak bevallotta, hogy társai az épületben voltak, és ott különböző értékek után kutattak.

 

A 32 éves T. Ilona és a gyermek 16 éves testvére nem hagyta magára a tetten ért kisfiút. Bár a tulajdonos kiabálása után elmenekültek a helyszínről, később visszamentek a gyerekhez. A rendőrök mindhármukat előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra. T. Ilona gyanúsítotti kihallgatását elmondta, hogy célirányosan érkezett a műhelyhez először 2014. február 26-án, mert tudta, hogy az épület tele van szerszámokkal és vassal. Amit akkor egyedül el tudott hozni, azokat magával vitte. Másnap segítséget is vitt magával. Két unokaöccsét kérte meg, hogy menjenek vele. Ekkor érték tetten őket.

 

A 32 éves asszony és a 26 éves fiatalkorú ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság.

 

/KEMRFK/

(forrás)