Sok érdekesség a könyvtári éjszakán

Sok érdekesség a könyvtári éjszakán

2014. 02. 25. 14:35

A Helischer József Városi Könyvtár ötödik alkalommal adott otthon a könyvtári éjszakának. Az első három évben mindig más-más előadó és a könyvtárosok tartottak foglalkozást a diákoknak, míg tavaly az Anyanyelvápolók Szövetsége ifjúsági tagozata kapott meghívást. Az akkori éjszaka akkora népszerűségnek örvendett a fiatalok és a könyvtárosok körében, hogy idén ismét a ASZI-t hívták, hogy tartson egy egész éjszakán át tartó nyelvi foglalkozást. - olvasható Anyanyelvápolók Szövetsége honlapján.

Az este hét órától egészen reggeli hét óráig tartó könyvtári éjszaka folyamán játékos és komoly hangvételű programok váltották egymást. Az est meghívott vendége volt Matula Ágnes, a Nyelvőrző szerkesztője, aki a műsort ismertette meg a középiskolásokkal, és a legutóbbi műsor kérdéseinek segítségével hozta el a nyelvi játékos adás hangulatát a könyvtárba. Utána lánya, Sediánszky Nóra dramaturg tartott előadással egybekötött foglalkozást. Beszélt munkájáról, annak nehézségeiről, valamint beavatta a fiatalokat a szakma rejtelmeibe is: egy-egy napi hír alapján kellett egy színházi előadás ötletét megalkotniuk.

 

Az éjszaka folyamán beszélgetések is zajlottak: bemutatkozott az ifjúsági vezetőség, vallottak anyanyelvvel való kapcsolatukról, és mindenki elhozta magával kedvenc könyvét, kötetét is, amit megismertetett a többiekkel.

 

A könyvtári éjszakáról szóló teljes írás az anyanyelvapolo.hu oldalon olvasható.

Még nincsenek kommentek :(